Naar de navigatie Naar de inhoud

Zonnehuisgroep Noord, Zonnehuis St. Jozef

Verpleeghuiszorg

8
.0

uit 7 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Informatie over

Over Zonnehuisgroep Noord, Zonnehuis St. Jozef

Wat is onze visie?

Zonnehuisgroep Noord verleent specialistische zorg en behandeling aan mensen thuis of in een Zonnehuis, Woonhaven of Hospice. Ons werkgebied omvat de provincie Groningen. Wij organiseren de zorg om de cliënt heen, samen met anderen (familie, naasten, vrijwilligers en eventueel andere zorgverleners). De zorg verlenen wij zoveel mogelijk in de buurt. Wij gaan voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de zorg nog beter te maken.

"Wat voor een cliënt de dag de moeite waard maakt, daar doen we het voor."

De cliënt kan zichzelf zijn en zijn eigen leven leiden, ongeacht de beperkingen die er zijn. We vragen actief aan de cliënt naar zijn wensen en kijken naar de mogelijkheden. Wij stemmen de zorgvraag en het zorgantwoord op elkaar af. De cliënt houdt zelf de regie, met ondersteuning van onze deskundige medewerkers.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

In Zonnehuis St. Jozef in Sappemeer wonen ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Het is een gastvrij woonzorgcentrum dat openstaat voor iedereen. Voor ouderen die zelfstandig wonen bieden wij dagbesteding. De bewoners, de deelnemers aan de dagbesteding en de mensen die het Zonnehuis bezoeken vormen samen een levendige gemeenschap. Zonnehuis St. Jozef ligt aan de hoofdweg van Sappemeer, de Noorderstraat. Het huis en de weg worden door een wandelparkje met vijver gescheiden. Aan de achterkant van het gebouw is een woonwijk. De vele winkelvoorzieningen van Sappemeer zijn op loopafstand. Zonnehuis St. Jozef heeft door haar ligging en door haar ontstaansgeschiedenis een plek middenin de samenleving van Sappemeer.

In 1936 startte de Sint Jozefstichting met kraamzorg, onderwijs en bejaardenzorg. Door de jaren heen veranderde er veel. Zonnehuis St. Jozef is nu een eigentijds woonzorgcentrum voor ouderen en nog steeds een begrip in Sappemeer en omgeving. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Mensen van buitenaf komen langs voor activiteiten of een warme maaltijd. Bewoners voelen zich thuis in hun St. Jozef. Juist door die gemoedelijkheid, het ‘ons kent ons’, zijn er hechte vriendschappen ontstaan.

Waarderingen historie

2023
9.0
2 waarderingen
2021
7.6
5 waarderingen
2018
8.0
26 waarderingen
2017
5.5
2 waarderingen
2016
4.4
2 waarderingen
2015
7.6
15 waarderingen
2011
8.7
2 waarderingen
2010
7.2
19 waarderingen

Recente waarderingen

27 juni 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder woont nu bijna 3 jaar in St. Jozef. Het pand wordt verbouwd en het komt er prachtig uit te zien! Moeder heeft het er prima naar haar zin, en is heel blij met de medebewoners en vooral...

9.7
Lees meer
18 juni 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder krijgt goede zorg in het Zonnehuis, zeer tevreden over. De medewerkers zijn allemaal heel vriendelijk

8.4
Lees meer
14 september 2021 - Geplaatst door de redactie
via ZorgfocuZ

Ik ben overal zeer positief over, eigenlijk zou ik voor alles, de organisatie, de mensen etc. een 9 geven, want dat is echt perfect, maar het eten is toch wel echt een 0. Het systeem is veranderd;...

8.3
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials