Naar de navigatie Naar de inhoud

Zorggroep Almere, Woonzorgcentrum Polderburen

Verpleeghuiszorg

8
.2

uit 64 waarderingen

Informatie over

Over Zorggroep Almere, Woonzorgcentrum Polderburen

Welkom in Polderburen, woonzorgcentrum in Almere. Wij bieden u passende zorg, als het thuis niet meer gaat. Ons centrum bestaat uit tien woningen, met ieder 8 bewoners, die allen een eigen zit-slaapkamer hebben.

In Polderburen staan uw behoeften ten aanzien van wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten centraal. Wij willen een herkenbare en vertrouwde woonomgeving creëren, waarin iedereen zich thuisvoelt.

Voor Polderburen is niet uw ziektebeeld bepalend voor de zorg en behandeling die wij bieden. Centraal staan uw behoeften en mogelijkheden ten aanzien van wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten in combinatie met uw zorgvraag. Zo kunt u iemand zijn die graag het contact met anderen opzoekt of juist iemand die zich liever terugtrekt. Misschien vindt u een wat drukkere omgeving prettig of heeft u juist liever rust om u heen. Daarom heeft Polderburen leefmilieus. Door deze manier van werken worden de specifieke zorg, behandeling, begeleiding en activiteiten zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Polderburen heeft twee woningen waar aandacht gegeven wordt aan de culturele achtergrond van de bewoners. Deze woningen zijn bestemd voor mensen van verschillende herkomst, met verschillende gewoontes en verschillende religies. Eén woning is voor ouderen met een Surinaams-Antilliaanse achtergrond. De andere woning is voor een gemengde groep ouderen die afkomstig zijn uit Marokko, Turkije of het MiddenOosten. In deze woningen werken verzorgenden, vrijwilligers en activiteitenbegeleiders die vertrouwd zijn met de culturele achtergrond van de bewoners en soms ook hun taal spreken. Zij ondersteunen bewoners om zo goed mogelijk te leven met hun lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.
De gemeenschappelijke ruimtes worden ingericht in overleg met familieleden en mensen van dezelfde herkomst als de toekomstige bewoners. Op deze manier creëert Polderburen een herkenbare en vertrouwde woonomgeving waar de bewoners zich thuis voelen.

Wilt u thuis wonen, maar heeft u overdag begeleiding nodig? U bent in goede handen bij het team Dagbehandeling in Polderburen. Ons dagprogramma helpt u om in het dagelijkse leven lichamelijk en geestelijk beter te functioneren. Ook wordt uw directe omgeving op deze manier ontlast in de dagelijkse zorg.  Voorop staat dat u zich bij ons thuis voelt. Daar werken wij hard aan door oprecht te luisteren naar uw wensen en onze ruimtes sfeervol in te richten. Ook krijgt u zoveel mogelijk te maken met dezelfde medewerkers en vinden wij het belangrijk om structuur aan te brengen in uw dag. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Waarderingen historie

2023
8.6
8 waarderingen
2022
8.4
26 waarderingen
2021
8.0
27 waarderingen
2020
7.8
2 waarderingen
2019
8.0
19 waarderingen
2018
8.3
14 waarderingen
2017
8.2
21 waarderingen
2016
8.7
5 waarderingen
2015
7.9
5 waarderingen
2014
6.2
2 waarderingen
2013
8.5
1 waardering
2012
8.3
2 waarderingen
2010
6.6
48 waarderingen

Recente waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Specialisten

Er zijn 4 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

Arjumand, H.

Beroep

Specialist Ouderengeneeskunde

Zorginstelling

Zorggroep Almere, Woonzorgcentrum Polderburen, Almere
-

0 waarderingen

Broersma-Drost, F.A.

Beroep

Specialist Ouderengeneeskunde

Zorginstelling

Zorggroep Almere, Woonzorgcentrum Polderburen, Almere
-

0 waarderingen

Hofstee, A.B.B.

Beroep

Basisarts

Zorginstelling

Zorggroep Almere, Woonzorgcentrum Polderburen, Almere
-

0 waarderingen

Bekijk alle specialisten