Naar de navigatie Naar de inhoud

Zorggroep Almere, Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn

Verpleeghuis en verzorgingshuis

8
.0

uit 35 waarderingen

Over Zorggroep Almere, Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn

Zephyr is een centrum voor wonen, zorg en welzijn in de Stripheldenbuurt in Almere-Buiten. In december 2010 opende Zephyr haar deuren.


Het woongedeelte bestaat uit vijf woningen met elk zes aparte slaapkamers, gelegen aan een prachtig aangelegde binnentuin.

 

Leefklimaat afgestemd op de behoefte van de bewoners

In Zephyr is een enthousiaste groep medewerkers werkzaam. Er wordt warme mensgerichte zorg verleend in een huiselijke omgeving. Het is een echt thuis voor ouderen met dementie. De wensen en de behoeftes van de bewoners staan centraal. Samen met familie en vrijwilligers krijgt het wonen en het welzijn vorm en inhoud.

 

Er wordt 24-uurs zorg geboden. Bewoners hebben een eigen slaapkamer die ze naar eigen inzicht kunnen inrichten. Er is op elke woning een gemeenschappelijke keuken en woonkamer waar bewoners overdag veelal verblijven. Activiteiten vinden plaats op de woningen en in het door medewerkers zelf ingerichte koffie-café.

 

Zephyr kenmerkt zich door een hoge mate van betrokkenheid van medewerkers. Met elkaar wordt er hard gewerkt om de visie van Planetree vorm en inhoud te geven. Er heerst een groot ‘wij’-gevoel. Dat wil zeggen dat de verschillende medewerkers zich intensief met elkaar inzetten voor goede bewonerszorg. Zorg in een omgeving waar bewoners zich op hun genmak voelen, waar zij zich thuis voelen en waar zij de rust vinden waar behoefte aan is.

 

Waarderingen historie

2021
7.1
8 waarderingen
2019
8.2
19 waarderingen
2018
8.6
8 waarderingen
2017
8.6
15 waarderingen
2016
9.0
2 waarderingen

Recente waarderingen

14 december 2021 - Geplaatst door de redactie Geverifieerd

Gaat goed: de vriendelijke behandeling Kan beter: meer personeel meer aandacht

6.6
Lees meer
14 december 2021 - Geplaatst door de redactie Geverifieerd

Gaat goed: Zorg in de nacht, eten en drinken en dagelijkse verzorging. Kan beter: Bezigheden overdag. Iets meer aandacht voor individu En muziek mag wat moderner gericht op alle bewoners

6.4
Lees meer
14 december 2021 - Geplaatst door de redactie Geverifieerd

Gaat goed: De warmte van de woningen, de medewerkers. De tijd, het meedenken en wat zij ermee doen. De zorg die zij verlenen. De activiteiten die er georganiseerd worden. Het allerbelangrijkste is...

7.8
Lees meer
Bekijk alle waarderingen