Naar de navigatie Naar de inhoud

Zorggroep Almere, Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn

Verpleeghuiszorg

8
.1

uit 20 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Informatie over

Over Zorggroep Almere, Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn

Zephyr is een centrum voor wonen, zorg en welzijn in de Stripheldenbuurt in Almere-Buiten. In december 2010 opende Zephyr haar deuren.


Het woongedeelte bestaat uit vijf woningen met elk zes aparte slaapkamers, gelegen aan een prachtig aangelegde binnentuin.

 

Leefklimaat afgestemd op de behoefte van de bewoners

In Zephyr is een enthousiaste groep medewerkers werkzaam. Er wordt warme mensgerichte zorg verleend in een huiselijke omgeving. Het is een echt thuis voor ouderen met dementie. De wensen en de behoeftes van de bewoners staan centraal. Samen met familie en vrijwilligers krijgt het wonen en het welzijn vorm en inhoud.

 

Er wordt 24-uurs zorg geboden. Bewoners hebben een eigen slaapkamer die ze naar eigen inzicht kunnen inrichten. Er is op elke woning een gemeenschappelijke keuken en woonkamer waar bewoners overdag veelal verblijven. Activiteiten vinden plaats op de woningen en in het door medewerkers zelf ingerichte koffie-café.

 

Zephyr kenmerkt zich door een hoge mate van betrokkenheid van medewerkers. Met elkaar wordt er hard gewerkt om de visie van Planetree vorm en inhoud te geven. Er heerst een groot ‘wij’-gevoel. Dat wil zeggen dat de verschillende medewerkers zich intensief met elkaar inzetten voor goede bewonerszorg. Zorg in een omgeving waar bewoners zich op hun genmak voelen, waar zij zich thuis voelen en waar zij de rust vinden waar behoefte aan is.

 

Waarderingen historie

2023
9.0
5 waarderingen
2022
8.7
7 waarderingen
2021
7.1
8 waarderingen
2019
8.2
19 waarderingen
2018
8.6
8 waarderingen
2017
8.6
15 waarderingen

Recente waarderingen

18 juli 2023 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

Gaat goed: dat als er problemen zijn daarover je wordt aan gesproken zoals slechte eetlust Kan beter: het openen van de buitendeur dat gebeurt regelmatig moeizaam

8.6
Lees meer
18 juli 2023 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

Gaat goed: perfecte zorgverleners. Fijne omgang met zowel de bewoners als de naaste familie Kan beter: Meer personeel / betere technische dienst

17 juli 2023 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

Kleine groepen met aandacht voor het individu

8.3
Lees meer
Bekijk alle waarderingen