Naar de navigatie Naar de inhoud

Zorggroep Elde Maasduinen, Het Buitenhuis

Verpleeghuiszorg

8
.8

uit 61 waarderingen

Over Zorggroep Elde Maasduinen, Het Buitenhuis

Buitenhuis

Gelegen aan het Nieuwland in Esch ligt het stijlvolle Buitenhuis, voorheen bekend als woonzorglocatie St. Jozef. St. Jozef heeft in het voorjaar van 2015 een aanzienlijke transformatie ondergaan en daarmee is ook de naam gewijzigd in Buitenhuis. Het Buitenhuis is een kleinschalige woonzorgvoorziening voor mensen met geheugenproblemen die intensieve zorg nodig hebben én biedt tevens kortdurende zorg in het bed & breakfast. 

Woonzorglocatie

Het Buitenhuis heeft tien éénkamerappartementen die worden gefinancierd vanuit de Wet Langdurige zorg en twaalf  tweekamerappartementen. Deze laatste appartementen kunnen worden bekostigd met een Volledig Pakket Thuis, een Wlz indicatie aangevuld met eigen middelen of geheel privaat. De tweekamerappartementen hebben een eigen entree, een aparte zit- en slaapkamer, een eigen badkamer en terras met tuinmeubilair.  

Er zijn verschillende plaatsen in huis waar gasten heerlijk de dag door kunnen brengen: fraai ingerichte huiskamers met comfortabele stoelen, een aantrekkelijke loungeruimte, een ontspanningsruimte met kapper, pedicure en schoonheidssalon en een restaurant. Het restaurant biedt alle gelegenheid voor een kopje koffie met gebak of om met familie een hapje te eten. 

Het Buitenhuis kenmerkt zich door een open setting, en komen gasten geen gesloten deuren tegen; iedereen is vrij om naar buiten te lopen en te genieten van de mooi aangelegde tuin met verschillende terrassen. Voor de veiligheid van bewoners is camerabeveiliging bij de toegangsdeur.
Het Buitenhuis stelt betrokkenheid van de familie en andere naasten bij het leven in het Buitenhuis bijzonder op prijs. Gastvrijheid kenmerkt onze manier van werken. Onze deuren zetten we graag voor iedereen open. Gewoon om eens een kopje koffie te drinken of een spelletje mee te doen, samen te eten of televisie te kijken. Familie is te allen tijde welkom!

Bed & breakfast

Het bed & breakfast van het Buitenhuis biedt een mooie oplossing als u voor korte tijd bent aangewezen op ondersteuning van zorgprofessionals. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of revalidatieperiode of gewoon omdat u de mantelzorg wilt ontlasten of er even uit wilt zijn.

De zes bed & breakfast kamers op de eerste etage zijn comfortabel ingericht en voorzien van alle gemakken die uw verblijf veraangenamen: een hoog-laagbed, ruime opbergruimte, een gemakkelijke fauteuil, sfeervolle verlichting, televisie en Wifi. Een alarmeringssysteem geeft u de garantie dat er snel iemand bij u is als dat nodig is. De kamers zijn goed toegankelijk voor een rolstoel en rollator en geschikt voor één en twee personen. Echtparen zijn van harte welkom. 

Medewerkers van Thuiszorg Elde ondersteunen u dagelijks bij persoonlijke en verpleegkundige zorg als u hiervoor een indicatie heeft. Daarover worden vooraf duidelijke afspraken met u gemaakt. De thuiszorg bij u langs om te kijken welke zorg precies nodig is en op welk tijdstip u dat wenst. 

 

Waarderingen historie

2023
8.9
10 waarderingen
2022
8.9
17 waarderingen
2021
8.7
17 waarderingen
2020
9.0
21 waarderingen
2019
9.3
5 waarderingen
2018
9.3
4 waarderingen
2017
10
1 waardering
2016
7.8
11 waarderingen
2012
8.7
1 waardering
2010
7.8
4 waarderingen

Recente waarderingen

19 september 2023 - Geplaatst door de redactie
via Facit

Ik ben tevreden. Het zijn goede en lieve verzorgers.

9.5
Lees meer
19 september 2023 - Geplaatst door de redactie
via Facit

Mijn naaste woont in een kleinschalige voorziening met een mooie buitenruimte. Dat past bij haar. De informele sfeer en de goede intenties zijn positief. Minder goed vind ik dat wij zelf vaak moeten...

7.7
Lees meer
19 september 2023 - Geplaatst door de redactie
via Facit

Ze proberen allerlei dingen uit om mijn naaste een beter leven te geven.

8.8
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials