Naar de navigatie Naar de inhoud

Zorggroep Elde Maasduinen, Ontmoetingshuis De Beemden

Verpleeghuiszorg

8
.4

uit 108 waarderingen

Over Zorggroep Elde Maasduinen, Ontmoetingshuis De Beemden

Ontmoetingshuis De Beemden

Het in 2005 nieuw gebouwde Woon-zorgcentrum De Beemden in Sint-Michielsgestel beschikt over ruime appartementen voor zo'n 140 cliënten. Het ligt dicht bij het centrum van St. Michielsgestel in een groene en ruime omgeving. De Beemden is een fijne plek om te wonen voor mensen met geheugenproblemen en mensen die gedurende de dag ondersteuning nodig hebben op lichamelijk gebied. Eigen keuzes en mogelijkheden van de bewoners bepalen de invulling van de zorg- en dienstverlening.  

De Beemden beschikt over ruime appartementen. De somatiek-afdelingen en de afdeling verzorgd wonen bestaan uit ruime tweekamerappartementen met eigen sanitair. De PG-afdelingen beschikken over ruime éénpersoonskamers en delen de sanitaire voorzieningen met een medebewoner. De privacy wordt uiteraard gewaarborgd. Daarnaast is er een restaurant en er zijn meerdere huiskamers die mensen met geheugenproblemen een rustig ankerpunt bieden. Ook de afdeling verzorgd wonen beschikt over een  eigen huiskamer. Elke dag heeft zijn eigen ritme en invulling. Met eet- en rustmomenten, maar ook ontspanningsactiviteiten. Hoe de dag er precies uit ziet is voor elke bewoner weer anders. Zoveel mensen, zoveel wensen. We luisteren graag naar wat elk van onze bewoners fijn vindt.

In De Beemden staat “ontmoeten” voorop. Niet voor niets heet De Beemden een ontmoetingshuis. Iedereen die behoefte heeft aan gezelschap, een praatje of een leuke activiteit kan binnenlopen. U hoeft daarvoor niet in De Beemden te wonen of een bepaalde leeftijd te hebben. De Beemden is een ontmoetingsplaats voor (wijk)bewoners die (zonder afspraak) elke middag samen kunnen eten in het restaurant met keuzemenu en activiteiten willen ondernemen. 

De Beemden heeft een sterke verbinding met het dorp en met het nabijgelegen Kentalis. In de loop van 2015 zijn veertien bewoners van Kentalis in de woonzorglocatie komen wonen.

61 luxe aanleunwoningen van Victoria Staete voor zelfstandig wonende ouderen zijn via een glazen gang verbonden met de woonzorglocatie.

 

 

Waarderingen historie

2024
8.0
1 waardering
2023
8.8
21 waarderingen
2022
8.9
23 waarderingen
2021
8.1
34 waarderingen
2020
8.0
30 waarderingen
2019
8.3
8 waarderingen
2018
8.7
18 waarderingen
2017
8.8
5 waarderingen
2016
8.4
31 waarderingen
2010
7.3
14 waarderingen

Recente waarderingen

15 januari 2024 - Geplaatst door de redactie

Heel fijn geholpen en hele fijne vriendelijke medewerkers. Zoveel als mogelijk werd aan onze wensen voldaan. Begrijpelijk dat we soms ons wel moesten aanpassen omdat het anders niet in de planning...

8.0
Lees meer
16 december 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder is liefdevol verzorgt. De samenwerking met team en familie was prettig om samen oplossingen te zoeken in het lastige dementieproces van mijn moeder.

8.7
Lees meer
19 september 2023 - Geplaatst door de redactie
via Facit

Mijn ouders wonen beiden hier, maar ieder op een andere afdeling. Er wordt goed voor gezorgd dat ze elkaar elke dag kunnen zien en activiteiten samen kunnen doen.

8.3
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials