7.9
Zorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina - Boxtel

Zorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina - Boxtel

Verpleeghuis en verzorgingshuis

AdresLiduinahof 35
5281 AD Boxtel
Telefoon 0411-634000
Website
Locatie Deze locatie is onderdeel van Zorggroep Elde
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 44 waarderingen
93% beveelt deze zorginstelling aan

Profiel

Zorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina - Boxtel

Zorgexpertisehuis Liduina

Zorgexpertisehuis Liduina is een verpleeghuis in Boxtel en biedt plaats aan 180 cliënten; cliënten die zorg en ondersteuning nodig hebben vanwege langdurige lichamelijke of ernstige geheugenproblemen of bij revalidatie. Bij deze revalidatie zijn vaak verschillende disciplines betrokken, zoals fysiotherapie, logopedie, diëtetiek en ergotherapie. Daarnaast biedt Liduina mogelijkheden voor dagbehandeling: de vaste dagstructuur en activiteiten als geheugenoefeningen of spelletjes kan de cliënt met (beginnende) lichamelijke problemen of geheugenproblemen helpen om langer thuis te wonen.

Gespecialiseerde afdelingen

Zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel heeft binnen de afdeling Oleander veel expertise en ervaring opgebouwd in de omgang met mensen met (ernstige) gedragsproblematiek. De behandelmethodes die binnen deze afdeling zijn ontwikkeld  zijn volledig afgestemd op de belevingswereld van de cliënt en zorgen ervoor dat het moeilijk verstaanbaar gedrag voor de cliënt en zijn/haar omgeving hanteerbaar (verminderd, opgelost, geaccepteerd) wordt. Cliënten verblijven meestal tijdelijk op de Oleander, al kan de tijdsduur per cliënt variëren. Daarna verhuizen ze naar een reguliere psycho-geriatrie afdeling binnen Zorggroep Elde of elders. 

Bijzonder is ook de expertise die Liduina de afgelopen jaren heeft opgebouwd met de zorg en ondersteuning aan mensen met morbide obesitas. Het aantal mensen met ernstig overgewicht (BMI 40+) dat een beroep doet op de zorg neemt toe. Dit vraagt van uitlopende disciplines meer voor wat betreft gebruik van til- en andere hulpmiddelen, voedingsadvies, bewegen en acceptatie van (de gevolgen van) overgewicht.

Hospice Acacia

Geschakeld aan Liduina ligt hospice Acacia. Hier wordt intensieve palliatieve zorg geleverd in de laatste levensfase van mensen. Niet alleen is er binnen Acacia exclusieve aandacht en zorg voor de gasten maar ook voor de naasten. Acacia heeft plaats voor drie gasten. Er is een huiselijke omgeving en sfeer; gasten en hun naasten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten binnen het hospice. Een multidisciplinair team staat voor hen klaar om de laatste dagen zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Door de korte lijnen kunnen als het gewenst is disciplines als maatschappelijk werk, fysiotherapie en een geestelijke verzorging worden ingeschakeld. 

Liduina is in 2011 en 2012 grondig verbouwd. Toen is ook een geavanceerd zuster-oproepsysteem en een tillift-systeem van "bed tot badkamer" geïnstalleerd. Hulpmiddelen die ten aanzien van het verblijf, de verzorging en de eventuele revalidatie van cliënten een duidelijke meerwaarde hebben, maar ook de arbeidsomstandigheden van verzorgenden zichtbaar verlichten.

Lees meer

Waarderingen

Gemiddeld waarderingscijfer per jaar

 • 9 waarderingen
  8.5
 • 1 waardering
  9.8
 • 2 waarderingen
  8.8
 • 1 waardering
  8.2
Meer

Toelichting
Dit is het gemiddelde cijfer per jaar, en het totaal aantal waarderingen dat deze zorgaanbieder kreeg. Indien er een jaar ontbreekt, dan zijn er in dat jaar geen waarderingen geplaatst.

Waarderingen

 • Geplaatst op 3 mei 2016

  Mijn zus is inmiddels overleden. Vanaf de eerste dag heeft het personeel geprobeerd zo goed mogelijk in te spelen op de beperkingen van mijn zus, veroorzaakt door Lymfeodeum. Na een moeilijke eerste...

 • Geplaatst op 2 mei 2016

  Afspraken worden goed nagekomen en er wordt intern goed over gecommuniceerd. Mijn moeder wordt met respect behandeld en er wordt goed geluisterd naar wat mijn moeder zelf wil. Er wordt echt gekeken...

 • Geplaatst op 20 april 2016

  Als ze iets met mij afspreken, dan komen ze die na. De afspraken die met mijn vader gemaakt worden, die worden ook altijd nagekomen. Als ze zeggen dat ze mijn vader gaan scheren of helpen met wassen,...

Foto's en video's

Specialisten

Er zijn 4 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

 • -
  0

  Hubers, G.J.M.

  • BeroepPsycholoog
  • SpecialismePsychologie
  • ZorginstellingZorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina, Boxtel
 • -
  0

  Kollenburg, E.G.P. van

  • BeroepSpecialist Ouderengeneeskunde
  • SpecialismeOuderengeneeskunde
  • ZorginstellingZorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina, Boxtel
 • -
  0

  Gijsbertsen, M.T.

  • BeroepSpecialist Ouderengeneeskunde
  • SpecialismeOuderengeneeskunde
  • ZorginstellingZorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina, Boxtel

Twitter Zorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina