ZorgkaartNederland
7.8
Zorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina - Boxtel

Zorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina - Boxtel

Verpleeghuis en verzorgingshuis

AdresLiduinahof 35
5281 AD Boxtel
Telefoon 0411-634000
Website
Locatie Deze locatie is onderdeel van Zorggroep Elde
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 36 waarderingen
92% beveelt deze zorginstelling aan

Profiel

Zorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina - Boxtel

Zorgexpertisehuis Liduina

Zorgexpertisehuis Liduina is een verpleeghuis in Boxtel en biedt plaats aan 180 cliënten; cliënten die zorg en ondersteuning nodig hebben vanwege langdurige lichamelijke of ernstige geheugenproblemen of bij revalidatie. Bij deze revalidatie zijn vaak verschillende disciplines betrokken, zoals fysiotherapie, logopedie, diëtetiek en ergotherapie. Daarnaast biedt Liduina mogelijkheden voor dagbehandeling: de vaste dagstructuur en activiteiten als geheugenoefeningen of spelletjes kan de cliënt met (beginnende) lichamelijke problemen of geheugenproblemen helpen om langer thuis te wonen.

Gespecialiseerde afdelingen

Zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel heeft binnen de afdeling Oleander veel expertise en ervaring opgebouwd in de omgang met mensen met (ernstige) gedragsproblematiek. De behandelmethodes die binnen deze afdeling zijn ontwikkeld  zijn volledig afgestemd op de belevingswereld van de cliënt en zorgen ervoor dat het moeilijk verstaanbaar gedrag voor de cliënt en zijn/haar omgeving hanteerbaar (verminderd, opgelost, geaccepteerd) wordt. Cliënten verblijven meestal tijdelijk op de Oleander, al kan de tijdsduur per cliënt variëren. Daarna verhuizen ze naar een reguliere psycho-geriatrie afdeling binnen Zorggroep Elde of elders. 

Bijzonder is ook de expertise die Liduina de afgelopen jaren heeft opgebouwd met de zorg en ondersteuning aan mensen met morbide obesitas. Het aantal mensen met ernstig overgewicht (BMI 40+) dat een beroep doet op de zorg neemt toe. Dit vraagt van uitlopende disciplines meer voor wat betreft gebruik van til- en andere hulpmiddelen, voedingsadvies, bewegen en acceptatie van (de gevolgen van) overgewicht.

Hospice Acacia

Geschakeld aan Liduina ligt hospice Acacia. Hier wordt intensieve palliatieve zorg geleverd in de laatste levensfase van mensen. Niet alleen is er binnen Acacia exclusieve aandacht en zorg voor de gasten maar ook voor de naasten. Acacia heeft plaats voor drie gasten. Er is een huiselijke omgeving en sfeer; gasten en hun naasten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten binnen het hospice. Een multidisciplinair team staat voor hen klaar om de laatste dagen zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Door de korte lijnen kunnen als het gewenst is disciplines als maatschappelijk werk, fysiotherapie en een geestelijke verzorging worden ingeschakeld. 

Liduina is in 2011 en 2012 grondig verbouwd. Toen is ook een geavanceerd zuster-oproepsysteem en een tillift-systeem van "bed tot badkamer" geïnstalleerd. Hulpmiddelen die ten aanzien van het verblijf, de verzorging en de eventuele revalidatie van cliënten een duidelijke meerwaarde hebben, maar ook de arbeidsomstandigheden van verzorgenden zichtbaar verlichten.

Lees meer

Waarderingen

 • Geplaatst op 8 januari 2016

  buitengewoon vriendelijk, geduldig, opmerkzaam en kundig personeel

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Geplaatst op 23 augustus 2014

  Werd heel uitgebreid te woord gestaan en geholpen door behandelende neuroloog Dr. van Zachten, en zou haar altijd aanbevelen bij anderen.

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Geplaatst op 6 juni 2013

  Mijn vader woont heel prettig op de Kempen, sinds de nieuwbouw hebben alle bewoners een mooie eigen kamer. Het personeel (verzorgende/gastvrouw/schoonmaaksters) is heel behulpzaam en vriendelijk. Het...

  5 personen vinden dit een nuttige waardering.

Foto's en video's

Specialisten

Er zijn 4 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

 • -
  0

  Hubers, G.J.M.

  • BeroepPsycholoog
  • SpecialismePsychologie
  • ZorginstellingZorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina, Boxtel
 • -
  0

  Kollenburg, E.G.P. van

  • BeroepSpecialist Ouderengeneeskunde
  • SpecialismeOuderengeneeskunde
  • ZorginstellingZorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina, Boxtel
 • -
  0

  Gijsbertsen, M.T.

  • BeroepSpecialist Ouderengeneeskunde
  • SpecialismeOuderengeneeskunde
  • ZorginstellingZorggroep Elde, Zorgexpertisehuis Liduina, Boxtel

Partners van ZorgkaartNederland