Logo ZuidOostZorg, locatie De Wiken - Drachten
7.6

ZuidOostZorg, locatie De Wiken

Verpleeghuis en verzorgingshuis

Adres Dwarswyk 346 A
9202 CA Drachten
Telefoon 0512-581000
Locatie Deze locatie is onderdeel van ZuidOostZorg
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Profiel van ZuidOostZorg, locatie De Wiken

Profielfoto ZuidOostZorg, locatie De Wiken  - Drachten

Woonzorgcentrum De Wiken ligt in een rustige woonwijk op loopafstand van een winkelcentrum en het openbaar vervoer. De Wiken is een woonzorgcentrum met 50 eenpersoonsappartementen. Daarnaast heeft De Wiken twee appartementen voor kortdurend verblijf. Ongeveer 10 appartementen zijn bedoeld voor ouderen met psychiatrische klachten. Woonzorgcentrum De Wiken geeft alle cliënten het thuisgevoel.

Ontmoetingsplek De Wiken
Kloppend hart van woonzorgcentrum De Wiken is de ronde ontvangsthal waar altijd wel iets gebeurt. Het is daardoor een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Aan de ontvangsthal zijn op de verschillende etages zitjes geplaatst, waar men lekker kan zitten. De cliënten maken hiervan dagelijks gebruik.

Sterren voor gastvrijheid
In De Wiken wordt veel aandacht en tijd besteed aan het creëren van een prettige en gastvrije omgeving voor de cliënt. De Wiken is hiervoor in 2016 beoordeeld met drie sterren. Gastvrijheidszorg met sterren iseen waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen met als doel om de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

 

OER-keurmerk
De Wiken is het OER-keurmerk toegekend. OER staat voorOndersteuning Eigen Regievoering, dit betekent dat de wens/vraag van de cliënt als startpunt dient voor het organiseren van hulp-, zorg- en dienstverlening. Met het toekennen van het keurmerk is gebleken dat De Wiken voldoet aan de strenge eisen van het OER-model en daarmee de cliënt centraal stelt binnen haar dienstverlening.


PREZO-keurmerk
De Wiken heeft het PREZO VV&T gouden keurmerk in de zorg intramuraal, verblijf & dagactiviteit. Het keurmerk geeft aan dat De Wiken  aantoonbare kwaliteit van zorg levert. Belangrijk bij dit keurmerk is dat de tevredenheid van de cliënten is meegenomen. De Wiken is zelfs met een 8,0 beoordeeld door haar cliënten.

 

Twitter ZuidOostZorg, locatie De Wiken

Partners van ZorgkaartNederland