Logo ZuidOostZorg, locatie Rispinge - Drachten
7.9

ZuidOostZorg, locatie Rispinge - Drachten

Verpleeghuis en verzorgingshuis

Adres Rispinge 1
9203 ZG Drachten
Telefoon 0512-580900
Locatie Deze locatie is onderdeel van ZuidOostZorg
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 78 waarderingen
96% beveelt deze zorginstelling aan

Profiel

Profielfoto ZuidOostZorg, locatie Rispinge - Drachten
Rispinge is het oudste verzorgingshuis van Drachten. Het is geopend in 1957, maar werd in 1985 volledig herbouwd. Het is een begrip in Drachten en omgeving, mede door het hoge serviceniveau van de zorgverlening en de vele voorzieningen.   Woonzorgcentrum Rispinge bestaat uit een hoofdgebouw met 85 appartementen, verdeeld over vijf verdiepingen. Drie appartementen kunnen door echtparen bewoond worden en ook zijn er drie bedoeld voor een kortdurend verblijf. Daarnaast telt Rispinge 184 aanleunwoningen.    Centrale ligging van woonzorgcentrum Rispinge Groot voordeel van Rispinge is dat het in het hart van Drachten ligt. Het busstation en het winkelcentrum liggen praktisch om de hoek. Veel voorzieningen zijn overigens ook bij ons te vinden, zoals een winkeltje, kapper, pedicure, enzovoort. Bewoners van de aanleunwoningen kunnen gezamenlijk de maaltijd nuttigen in Rispinge, meedoen met activiteiten en gebruikmaken van de faciliteiten.   Sterren voor gastvrijheid Er wordt veel aandacht en tijd besteed aan een prettige en gastvrije omgeving in woonzorgcentrum Rispinge. Hiermee heeft Rispinge twee sterren behaald bij Gastvrijheidszorg met Sterren. Dit is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Met als doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.   OER-keurmerkRispinge is het OER-keurmerk toegekend. OER staat voor Ondersteuning Eigen Regievoering, dit betekent dat de wens/vraag van de cliënt als startpunt dient voor het organiseren van hulp-, zorg- en dienstverlening. Met het toekennen van het keurmerk is gebleken dat Rispinge voldoet aan de strenge eisen van het OER-model en daarmee de cliënt centraal stelt binnen haar dienstverlening.   PREZO-keurmerkRispinge heeft het PREZO VV&T gouden keurmerk in de zorg intramuraal, verblijf. Het keurmerk geeft aan dat Rispinge  aantoonbare kwaliteit van zorg levert en dat de organisatie uitstekend op orde is.    Lees meer

Waarderingen

Gemiddeld waarderingscijfer per jaar

 • 23 waarderingen
  7.9
 • 43 waarderingen
  8.0
 • 12 waarderingen
  7.3

Toelichting
Dit is het gemiddelde cijfer per jaar, en het totaal aantal waarderingen dat deze zorgaanbieder kreeg. Indien er een jaar ontbreekt, dan zijn er in dat jaar geen waarderingen geplaatst.

Waarderingen

 • Geplaatst op 11 oktober 2017

  Hier geeft men "warme"zorg, met de weinige handen veel liefde voor de mensen, veel activiteiten. Het enige dat mijn moeder vervelend vind is; dat het warme eten vaak kouder is dan het moet zijn.

 • Geplaatst op 28 augustus 2017

  Wij vinden dat mw het vreselijk naar haar zin heeft gehad. En daar ging het om.Het luisteren van medewerkers kan verbetert worden plus de schoonmaak.

 • Geplaatst op 14 juli 2017 interview

  De afspraken worden goed nagekomen. De medewerkers vind ik goed. De zusters kijken in de avond wel even om het hoekje. Ze luisteren wel goed naar me. Ze passen de zorg goed in mijn leven.

Foto's en video's

Twitter ZuidOostZorg, locatie Rispinge

Partners van ZorgkaartNederland