Naar de navigatie Naar de inhoud

Zuyderland Zorgcentra - Lemborgh

Verpleeghuiszorg

8
.4

uit 49 waarderingen

Over Zuyderland Zorgcentra - Lemborgh

Wat is onze visie?

"Thuis zoals thuis hoort te zijn "

Een speelkamer voor de vele (klein-)kinderen die op bezoek komen. Een royale tuin met zitjes, parasols, fruitbomen en een moestuin. Een riante entree met opnieuw veel zitjes en gezelligheid. Een kapsalon. Intieme ruimten voor feesten en de vele activiteiten.

Dat is"Lemborgh ten voeten uit: een geïntegreerd ‘dorp' binnen de Sittardse wijk Limbrichterveld. Een thuis zoals thuis hoort te zijn.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?


Problemen met onthouden

Lemborgh biedt ondersteuning en geborgenheid aan mensen die geestelijke handicaps hebben zoals problemen met onthouden waardoor volledig zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Rondom de klok (voor de bewoners) of enkele uren per dag (voor de daggasten) biedt het zorgcentrum alle aandacht en activiteiten die het leven aangenamer en interessanter maken en de eigen capaciteiten stimuleren.


Natuurlijke manier

Het centrum wil individuele, belevingsgerichte zorg bieden. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Want feitelijk draait het steeds om de vraag hoe de bewoners en gasten de zaken zelf thuis zouden aanpakken. Dat is richtinggevend voor de gehele ondersteuning die Lemborgh biedt. De eigenheid van de bewoners en gasten is het uitgangspunt. Samen met hen en hun familie worden de wensen en behoeften zo goed mogelijk in kaart gebracht, zodat de begeleiding op een natuurlijke manier aansluit op wat men gewend is en nodig heeft.


Binnen en buiten bekend

Het centrum ligt midden in het Limbrichterveld, wordt geflankeerd door een levendige woonwijk en een middelbare school en het belendende winkelcentrum is direct bereikbaar. De kleuters van de nabij gelegen basisschool komen regelmatig op bezoek en brengen dan hun repertoire aan liedjes en vertellingen ten gehore: tot groot genoegen van de bewoners van Lemborgh en het kroost zelf.


Goede keuken

Binnen én buiten het centrum zijn ook de fraaie missen op zondag bekend, de verjaardags- en jubileumfeesten en bijvoorbeeld de goede keuken die ook open staat voor de 55-plussers uit de omgeving. Bovendien: de woensdag is in Lemborgh geen was- of gehaktdag, maar ‘spek en ei-dag'. Bij het krieken van de dag steken familieleden en vrijwilligers graag een hand uit om bij deze, maar ook bij andere activiteiten, te assisteren.


30 Verenigingen

In Lemborgh wordt geleefd zoals het leven hoort te zijn. Dus ook met op zijn tijd - of meer dan dat - een activiteit. Zo zijn er regelmatig uitstapjes. Bovendien telt Lemborgh niet minder dan 30 verenigingen. Zo zijn er de vogel-, zang- en muziekvereniging, en bijvoorbeeld de seizoensgebonden verenigingen die de groentetuin onderhouden en daarvan zelf de oogst verdelen.


Knipoog

Blikvanger vóór het centrum is de grote appel. Het markante kunstwerk is een knipoog naar het leven: het leven waarvan men zich het verloop misschien anders had voorgesteld, maar dat niettemin mooi en aantrekkelijk kan zijn.


Diervriendelijk

Behalve mensgericht is Lemborgh ook diervriendelijk. Konijnen, verzorgd door de bewoners, maken deel uit van de vaste populatie. Ook aangelijnde viervoeters zijn er regelmatig te gast.

Op het vlak van de persoonlijke verzorging zijn in het moderne en uitnodigende centrum onder meer een kapsalon en een pedicure gevestigd.

Waarderingen historie

2024
9.3
1 waardering
2023
8.2
16 waarderingen
2022
8.6
28 waarderingen
2021
4.0
1 waardering
2020
9.2
4 waarderingen
2019
8.4
9 waarderingen
2018
7.9
19 waarderingen
2017
8.1
26 waarderingen
2016
7.7
26 waarderingen
2010
7.3
34 waarderingen

Recente waarderingen

10 januari 2024 - Geplaatst door de redactie

Algemeen: zeer tevreden. Iedereen wordt met hetzelfde respect benaderd en behandeld. Zorg wordt met een hoofdletter geschreven. Een kleinigheid: de warme maaltijd wordt steeds anders geserveerd:...

9.3
Lees meer
8 april 2023 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

Gaat goed: De persoonlijke omgang met de clienten en de heldere communicatie naar de contactpersonen. Kan beter: Er zou meer tijd en / of mankracht vrijgemaakt kunnen worden voor specifieke...

8.2
Lees meer
5 april 2023 - Geplaatst door de redactie
via ZorgDNA

iedereen is medelevend en lief

8.3
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Specialisten

Er is 1 specialist werkzaam bij deze locatie:

Teeuwisse-Pieters, N.A.M.H.

Beroep

Tandarts

Specialisme

Gerodontologie

Zorginstelling

Zuyderland Zorgcentra - Lemborgh, Sittard
-

0 waarderingen