Naar de navigatie Naar de inhoud

Changes GGZ, Verslavingskliniek Zuid-Afrika

Verslavingszorg

8
.7

uit 22 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Over Changes GGZ, Verslavingskliniek Zuid-Afrika

In de kliniek van Changes GGZ in Zuid-Afrika worden cliënten met een verslaving behandeld. We focussen ons hierbij op de onderliggende problematiek. De kliniek is gelegen in Simonstown, een zeer rustgevende en direct aan zee grenzende wijk waardoor de cliënt in alle rust en focus kan deelnemen aan het behandeltraject. 

Tijdens het intakegesprek kan blijken dat kliniekopname de meest geschikte behandeling is voor jouw verslaving. Changes GGZ biedt je de mogelijkheid om een klinische behandeling te volgen in onze eigen verslavingskliniek in Zuid-Afrika.

Ons team

Het behandelteam bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen, binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundig. Deze professionals komen zowel uit Nederland als Zuid-Afrika.

Voertaal

De Zuid-Afrikaanse medewerkers spreken Engels. Voor een behandeling is om deze reden basisbeheersing van de Engelse taal noodzakelijk. 

Professionele behandelingen

Bij Changes GGZ vinden we het belangrijk dat de behandelingen jou écht helpen naar blijvend herstel. Onze kliniek in Zuid-Afrika is kleinschalig, waardoor we jou een persoonlijke aanpak kunnen bieden en een individuele behandelaar toewijzen. Een opname duurt over het algemeen zes weken. In deze behandeling vinden er overdag groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en worden er ’s avonds zelfhulpgroepen bezocht.

Aansluitend aan het klinische behandeltraject word je tijdens ons speciale nazorgtraject begeleid bij de overgang naar huis. 

De behandeling in onze kliniek is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van jouw verslaving.

Wij geloven dat door het doorgronden van de functie van de verslaving er een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Onze academisch geschoolde specialisten hebben jarenlange ervaring bij de behandelingen van eetstoornissen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn zelf ook ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat, waardoor ze jou tijdens het behandeltraject optimaal kunnen begeleiden.

Waarderingen historie

2023
9.2
1 waardering
2021
8.6
21 waarderingen

Recente waarderingen

2 januari 2023 - Geplaatst door de redactie

Ruim 4 jaar geleden ben ik na een detox van 2 weken 6 weken in de kliniek in Zuid Afrika geweest en daarna nog 3 maanden nabehandeling in Breda. Mede dankzij de intensieve therapie en de...

9.2
Lees meer
26 september 2021 - Geplaatst door de redactie

Behandeling gehad in 2020 tijdens de lockdown. De kliniek was destijds onder omstandigheden ondergebracht in Nederland. Ik ben onder de indruk. Zelfs tijdens de barre omstandigheden van de corona,...

9.2
Lees meer
9 april 2021 - Geplaatst door de redactie

Over het algemeen erg tevreden met changes! alleen jammer dat vanwege corona de behandeling iHalsteren was. Het is een erg klein gebouw voor de aantal clienten die er zijn.

8.3
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials