Naar de navigatie Naar de inhoud

De Rijnhoven, Antoniushof zorg thuis, Wijkverpleging en verzorging

Wijkverpleging

8
.5

uit 29 waarderingen. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

Informatie over

Over De Rijnhoven, Antoniushof zorg thuis, Wijkverpleging en verzorging

Wat is onze visie?

De zorgvisie van De Rijnhoven geeft aan waar de locaties die deel uit maken van de stichting voor staan en op welke wijze aan de zorg inhoud wordt gegeven. Het zijn richtinggevende principes die vertrekpunt zijn voor het handelen van alle medewerkers.

Centraal in de visie staat dat bewoners hun eigen levenswijze zo goed mogelijk kunnen voortzetten. De bewoners zijn vrij om hun leven naar eigen behoefte en inzicht in te vullen. Het vermogen tot zelfbeschikking wordt gerespecteerd en geactiveerd en de voorkeur van de bewoner zoveel mogelijk gevolgd. De Rijnhoven ondersteunt daartoe een goed dagritme en deelname aan het sociale leven.

Ruimte en keuzevrijheid zijn belangrijke uitgangspunten bij het realiseren van een optimaal woon-leefklimaat. Ruimte om te leven zowel in de beslotenheid van het eigen appartement of de eigen slaapkamer als in de gezamenlijke ruimten in en rond het gebouw. De gezamenlijke ruimtes dienen een prettige sfeer te hebben en als zodanig herkenbaar te zijn. Alle ruimtes bieden rust, warmte en veiligheid. Bezoekers zijn altijd welkom.

De Rijnhoven staat open voor mensen van alle levensbeschouwingen. Met verschillende activiteiten probeert zij tegemoet te komen aan religieuze of levensbeschouwelijke behoeften.

De medewerkers proberen het lichamelijk, psychisch en sociale welbevinden van de bewoners in onderlinge samenhang te bevorderen. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden; beperkingen; de levenswijze en de belevingswereld van ieder bewoner. Er is sprake van een multidisciplinaire benadering. Afspraken over huisvesting, begeleiding, verzorging en/of behandeling worden afgestemd. Voor elke bewoner is er een zorgplan.

Waarin onderscheiden wij ons van andere zorglocaties?

Antoniushof is een modern woon-zorgcomplex in het hart van het mooie Montfoort. Dit historische stadje ligt in de Lopikerwaard. Op loopafstand is een park met kinderboerderij aanwezig. Winkels en horecagelegenheden liggen letterlijk om de hoek.

Er zijn in totaal 74 driekamer- en vierkamerappartementen. Deze zijn gegroepeerd rond een overdekt atrium. Hier ontmoeten bewoners elkaar. Het geeft Antoniushof een dorpsachtig karakter. Een deel van de appartementen van Antoniushof heeft uitzicht op een prachtig gerestaureerd kasteel uit de twaalfde eeuw. Ook vanaf het mooie terras van het dienstencentrum kijkt u hier op uit.

Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk, hebben een ruime badkamer en zijn geschikt voor één of twee personen. De seniorenwoningen hebben een alarm dat 24 uur per dag wordt opgevolgd waardoor hulp altijd direct beschikbaar is. In Antoniushof biedt De Rijnhoven vrijwel alle zorgvormen die ouderen nodig kunnen hebben.

Waarderingen historie

2023
8.2
3 waarderingen
2022
9.5
5 waarderingen
2021
8.4
14 waarderingen
2020
8.1
7 waarderingen
2016
7.9
23 waarderingen
2010
7.6
3 waarderingen

Recente waarderingen

10 november 2023 - Geplaatst door de redactie

Gaat goed: Al het gewone; Kan beter: Ik ben tevreden, kan zelf nog dingen aangeven. Bv met aan en uitkleden de r ede wint het van gedoe.

8.0
Lees meer
25 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Gaat goed: De zorg en aandacht wanneer iemand er voor mij is.; Kan beter: Iets meer continuïteit in de gezichten zou fijn zijn, maar we begrijpen ook dat dit een lastige kwestie blijft.

8.0
Lees meer
25 oktober 2023 - Geplaatst door de redactie

Gaat goed: de zorg in zijn algemeen; Kan beter: hygiëne,

8.7
Lees meer
Bekijk alle waarderingen