Naar de navigatie Naar de inhoud

HWW zorg - Haagse Wijk- en Woonzorg, Wijkverpleging en Thuiszorg

Wijkverpleging

8
.3
Adres
Maanweg 174 2516 AB Den Haag
Telefoon
070-3793300

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van HWW zorg - Haagse Wijk- en Woonzorg, Wijkverpleging en Thuiszorg

Profielfoto HWW zorg - Haagse Wijk- en Woonzorg, Wijkverpleging en Thuiszorg  - Den Haag

Met het ouder worden komen helaas vaak de gebreken. Wellicht heeft u hulp nodig bij dagelijkse handelingen als wassen en aan- en uitkleden.

Wijkzorg biedt uitkomst!

Gelukkig staan de deskundige wijkzorgmedewerkers van HWW zorg voor u klaar. Ze zijn u graag van dienst met uiteenlopende vormen van verpleging, verzorging en begeleiding. Ons doel: zorgen dat u zolang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Met regie over uw eigen leven. Wijkzorg is er trouwens niet alleen voor ouderen. Zo bieden wij zorg aan, bijvoorbeeld bij revalidatie thuis of na een ziekenhuisopname.

De beste kennis in uw wijk.

HWW zorg heeft de wijkzorg georganiseerd op basis van kleinschaligheid. Dat wil zeggen dat vrijwel alle Haagse stadswijken beschikken over een ‘eigen’ wijkzorgteam. Zo is er een team Bezuidenhout, een team Vrederust, een team Bohemen en Kijkduin, etc, etc. 35 teams in totaal. Deze teams tellen doorgaans 12 tot 15 medewerkers rondom de wijkverpleegkundige, die samen uw wijk als geen ander kennen. En samenwerken met huisartsen, ziekenhuizen en andere verwijzers. Een ander groot voordeel van zo’n kleinschalig team is dat u veelal te maken zal hebben met vertrouwde gezichten die in overleg de benodigde zorg voor u regelen.

Persoonlijke verzorging en verpleging

De verzorgenden en verpleegkundigen van HWW zorg zijn van alle markten thuis. Ze helpen u bijvoorbeeld niet alleen bij de persoonlijke verzorging (bijvoorbeeld aan- en uitkleden, wassen en steunkousen), maar ook bij complexere verpleegkundige handelingen. Ook zorgen de wijkzorgmedewerkers er eventueel voor dat u de juiste medicijnen op de juiste tijden inneemt. Ze geven u, uw partner en familie ook graag voorlichting over uw ziekte of beperking. Ondersteuning en verpleging bij de revalidatie na een ziekenhuisopname is eveneens een optie. En deze opsomming is
zeker niet volledig.

Uitgebreide ervaring

Onze wijkzorgmedewerkers zijn zeer betrokken en waar nodig staan ze ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend voor u klaar. U kunt altijd op ons rekenen! De verzorgenden en verpleegkundigen van HWW zorg kennen uw omgeving op hun duimpje. Even overleggen met de huisarts of een maaltijdservice regelen: het gebeurt snel en probleemloos. HWW zorg heeft al meer dan 100 jaar ervaring met zorg bij cliënten thuis. We zijn immers voortgekomen uit bekende voorgangers als Thuiszorg Den Haag en de kruisverenigingen.

Samenwerking

De verzorgenden en verpleegkundigen van HWW zorg werken intensief samen met uw (huis)arts en andere zorgverleners. Desgewenst regelen ze dat ook thuiswonenden een beroep kunnen doen op de expertise van de verpleeghuizen en woonzorgcentra van HWW zorg. Bijvoorbeeld op de dienst Ergotherapie Thuis – waarbij u onder andere wordt geadviseerd over handige woningaanpassingen. Of op de behandeling door een fysiotherapeut of psycholoog. Het voordeel van een zorgorganisatie die van alle markten thuis is!

Vergoeding kosten en indicatie

De kostenvergoeding van wijkzorg loopt in de regel via de zorgverzekeringswet (ZVW). Hiertoe is een indicatie benodigd, waarvoor u terecht kunt bij de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige stelt zelf de indicatie vast.
Begeleiding wordt, indien u daar een indicatie voor heeft, vergoed vanuit de WMO. Hiervoor kunt u aankloppen bij het WMO-loket van de gemeente Den Haag.

Specialistisch Verpleegkundig Team

HWW zorg heeft ook deskundigheid in huis over ingewikkelde vormen van verpleegkundige zorg. De ervaren medewerkers van het Specialistisch Verpleegkundig Team worden regelmatig bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Zij kunnen u thuis van dienst zijn met onder andere:

  • Het toedienen van medicatie, vocht of voeding via een infuus
  • Het inbrengen en vervangen van katheters en sondes
  • Pijnbestrijding en verlichting van andere symptomen zoals misselijkheid, benauwdheid bij patiënten in de laatste levensfase