Naar de navigatie Naar de inhoud

Amsterdam UMC, locatie Meibergdreef

Ziekenhuis

7
.1
Adres
Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam
Telefoon
020-5669111
Locatie

Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier


Deel dit profiel met anderen

Profiel van Amsterdam UMC, locatie Meibergdreef

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) is één van de acht universitair medische centra in ons land en wordt op het gebied van de academische geneeskunde gerekend tot de internationale top.
Als universitair medisch centrum heeft het AMC drie hoofdtaken. Voorop staat de behandeling van patiënten. Daarnaast wordt in het AMC veel medisch-wetenschappelijk onderzoek verricht. Derde hoofdtaak is het verzorgen van onderwijs en opleiding.
De directe rechtsvoorganger van het AMC, het AZUA, is ontstaan in 1983. Toen kwamen twee ziekenhuizen uit de Amsterdamse binnenstad, het Wilhelmina Gasthuis en het Binnengasthuis, onder één dak met de geneeskundefaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Met de fusie tussen het ziekenhuis en de faculteit werd het AMC het eerste Nederlandse universitair medisch centrum. In 1988 werd ook het Emma Kinderziekenhuis volledig onderdeel van het nieuwe universiteitsziekenhuis.
In september 2011 maakte het AMC bekend intensiever te willen samenwerken met VUmc. Onderdeel van de plannen is ook om bepaalde specialismen op een van beide locaties te vestigen: bijvoorbeeld een vrouw-kindcentrum in het AMC en concentratie van neurologie en neurochirurgie in VUmc.
Het AMC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

  • Nieuwe zorgaanbieder?

  • Nog niet op deze site? Meld u nu aan!

    Aanmelden

Video

Bekijk het YouTube video kanaal van Amsterdam UMC, locatie Meibergdreef