Naar de navigatie Naar de inhoud

Opella Behandelcentrum, Specialisten Ouderengeneeskunde

Overige zorg

9
.0

uit 1 waardering. Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen.

dinsdag
Gesloten
woensdag
8:30 - 17:00
donderdag
8:30 - 17:00
vrijdag
8:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten
maandag
8:30 - 17:00

Over Opella Behandelcentrum, Specialisten Ouderengeneeskunde

 

Opella is dé zorgdienstverlener bij u in de wijk. U doet zo veel mogelijk zelf, Opella regelt de rest. Soms tijdelijk en soms voor langere tijd. Opella zorgt ervoor dat u uw leven zo normaal mogelijk en in uw eigen, vertrouwde omgeving kunt leiden. Wij werken in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.  

Eigentijdse zorg en services, middenin de samenleving. Opella zorgt ervoor! 

Het Opella Behandelcentrum bestaat uit diverse behandelaars en andere professionals, die op hun eigen vakgebied gespecialiseerd zijn in de behandeling van ouderen, revalidanten en chronisch zieken.  De behandelaars zijn er voor mensen die wonen op een locatie van Opella en voor mensen die zelfstandig wonen. Door de brede deskundigheid krijgt u op maat advies en behandeling.   

Welke behandelmogelijkheden zijn er?

Het Behandelcentrum biedt u de mogelijkheid een beroep te doen op diverse deskundigen: de specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, oefentherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, psycholoog, maatschappelijk werker, kunstzinnig therapeut en muziektherapeut. Door de korte lijnen kunnen wij eenvoudig deskundigheid van een andere behandelaar inschakelen als u daar behoefte
aan heeft.

Komt u net uit een revalidatietraject, hebt u intensieve zorg nodig of hebt u ondersteuning nodig in het leren omgaan met een beperking? Dan is ons consult- en behandelteam er voor u. Hierin zetten verschillende behandelaars en andere professionals zich in voor uw gezondheid en welzijn. Samen met u bekijken wij welke behandeling, begeleiding of hulpmiddelen u nodig hebt. 
 

Wanneer kom ik  in aanmerking voor behandeling?

U komt in aanmerking voor behandeling als u een vraag hebt over uw eigen gezondheid, waar een van onze deskundigen een rol in kan spelen. Ook kan het zijn dat u moet leren omgaan met beperkingen of de situatie waarin u terecht bent gekomen. U kunt op eigen initiatief contact met ons opnemen of met een doorverwijzing van uw (huis)arts of specialist.

 

Waarom is er behandeling?

Behandeling kan een belangrijke bijdrage leveren om uw leven zo zelfstandig mogelijk en hanteerbaar te maken. Bijvoorbeeld om advies te krijgen over aanpassingen in huis of over gezonde voeding. Of om uw houding of spraak te verbeteren. De behandelaars van Opella hebben veel ervaring met de behandeling van ouderen, revalidanten, chronisch zieken en hun mantelzorgers.

 

Waar is behandeling mogelijk?

Alle behandelmogelijkheden kunnen worden geboden in onze praktijkruimte in Bennekom. De praktijkruimte biedt de beste mogelijk-
heden voor een behandeling, omdat we daar alle hulp- en oefenmiddelen bij de hand hebben.

Bent u niet in staat om onze praktijkruimte te bezoeken? Dan kunnen wij u ook aan huis behandelen.

De diëtist van Opella houdt ook spreekuur in Wageningen:
elke dinsdag van 13.00 tot 14.30 uur in woon- en zorgcentrum de Nudehof, Thorbeckestraat 1, 6701 BR in Wageningen.

 

Wat zijn de openingstijden van Opella Behandelcentrum?

Het Behandelcentrum in Bennekom is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op deze tijden kunt u op afspraak bij ons terecht. Bieden deze tijden voor uw geen mogelijkheid, overlegt u dit dan met uw behandelaar.

De diëtist houdt elke dinsdag spreekuur in Wageningen, van 13.00 tot 14.30 uur in woon- en zorgcentrum de Nudehof, Thorbeckestraat 1, 6701 BR in Wageningen.

 

Is het Behandelcentrum toegankelijk voor minder validen?

Het Opella Behandelcentrum is zeer goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Als u contact met ons opneemt, maakt de behandelaar met u een eerste afspraak. Daarin bespreekt u wat uw wensen en mogelijkheden zijn. Daarop stemmen wij uw behandeling af. In vervolgafspraken gaan we samen aan de slag, met bijvoorbeeld handige tips, praktische informatie of oefeningen. De doelen die u wilt bereiken, leggen we vast in een behandelovereenkomst. Regelmatig evalueert de behandelaar met u het verloop en (eventueel) vervolg van de behandeling.

Het kan incidenteel voorkomen dat u door iemand anders wordt behandeld dan uw vaste behandelaar. Dat komt doordat sommige behandelingen spoedeisend zijn en logistiek niet anders in te plannen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

 

Welke inzet wordt van mij gevraagd?

Eigen inzet en een goede motivatie is de grootste factor voor succes. Dit geldt wanneer u samen met de behandelaar bezig bent, maar misschien nog wel meer voor de oefeningen en opdrachten die u buiten de behandeltijd zelf doet.

 

Wat als ik niet weet welke behandeling ik nodig heb?

Weet u niet precies bij welke behandeling u baat kunt hebben? Neemt u dan contact op met het Opella servicepunt. De medewerkers van het Servicepunt kunnen u een persoonlijk en deskundig advies geven.

 

Hoe meld ik me aan voor Opella Behandelcentrum?

U kunt op eigen initiatief gebruik maken van Opella Behandelcentrum of met een verwijzing van uw (huis)arts of specialist. Als u zich op eigen initiatief aanmeldt, stellen wij met uw goedkeuring uw (huis)arts en/of specialist hiervan op de hoogte.

U meldt zich aan via het Opella servicepunt, telefoon: 0318 752222, e-mail: servicepunt@opella.nl. Vervolgens neemt de behandelaar contact met u op om een eerste afspraak te plannen.

Het is belangrijk bij uw aanmelding door te geven hoe u bent verzekerd. Let daarbij op de volgende zaken: naam zorgverzekeraar, aantal behandelingen, polisnummer en de gegevens van een eventuele aanvullende verzekering. Als bij ons niet duidelijk is hoe u bent verzekerd, dan krijgen wij de factuur terug van de verzekeraar en moeten wij uitzoeken hoe u bent verzekerd. In dat geval zijn wij genoodzaakt administratiekosten bij u in rekening te brengen.

 

Hoe zit het met mijn privacy?

Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij persoonlijke gegevens van u nodig. Uw privacy beschermen wij hierbij. We gaan zorgvuldig om met persoonlijke gegevens en hanteren hierbij de Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO) en de wet Persoonsregistratie. Ons privacyreglement kunt u opvragen bij het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl.

 

 

Waarderingen historie

2022
9.0
1 waardering
2013
10
1 waardering

Recente waarderingen

27 juli 2022 - Geplaatst door de redactie

in 't geheel zeer tevreden. aan enkele dingen zou wel wat meer aandacht besteed kunnen worden. - infomap inhoudsopgave met door vermelding naar bladzide nummers, balzijden hebben zelf geen...

9.0
Lees meer
6 november 2013 - Geplaatst door de redactie

Alles gaat goed. Fijne en gezellige zusters


Specialisten

Er zijn 10 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

Barmentlo-Andringa, K.M.

Beroep

Specialist Ouderengeneeskunde

Zorginstelling

Opella Behandelcentrum, Specialisten Ouderengeneeskunde, Bennekom
-

0 waarderingen

Boute-van den Brink, S.J.

Beroep

Specialist Ouderengeneeskunde

Zorginstelling

Opella Behandelcentrum, Specialisten Ouderengeneeskunde, Bennekom
-

0 waarderingen

Koster, M.L.

Beroep

Specialist Ouderengeneeskunde

Zorginstelling

Opella Behandelcentrum, Specialisten Ouderengeneeskunde, Bennekom
-

0 waarderingen

Bekijk alle specialisten

Socials