7.9

U-center - Epen

GGZ

AdresJulianastraat 23-A
6285 AH Epen
Telefoon 0800-2224446
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 72 waarderingen en
76% beveelt deze zorginstelling aan

Profiel

U-center is de enige ggz-kliniek voor 'integrated health'. De kliniek behandelt depressie, verslaving, burn-out en andere psychische problemen kort, intensief en effectief in Limburg en Driebergen.   

De behandeling van uw psychische klachten in U-center bestaat uit twee onderdelen van beide zeven weken. U brengt de eerste zeven weken door in ons resort. Hier kunt u zich volledig concentreren op uzelf, en maakt u de u-turn die zo nodig is. In de zeven weken daarna brengt u onder begeleiding het nieuw aangeleerde gedrag thuis in de praktijk. Na dit totaalprogramma van 14 weken kunt u onbeperkt aanspraak maken op de nazorg van U-support.   

U-center in 5 kenmerken.1. Intensive cure

Intensieve therapie met daarnaast volstrekte ontspanning hebben als doel de bestaande patronen te doorbreken en nieuwe te ontwikkelen. De behandelaars van U-center dragen daar aan bij op een multidisciplinaire wijze. Er is niet alleen aandacht voor psychologische aspecten, maar ook voor sociale en fysieke factoren. 

2. Heilzame omgeving

De kliniek ligt in een landelijke omgeving en heeft de faciliteiten van een hotel. Het restaurant is smaakvol ingericht en biedt veel keuze en verse producten. De kamers zijn zeer ruim en hebben gescheiden slaap- en zitgedeeltes.

3. Wetenschap en onderzoek

U-center werkt zeer nauw samen met de universiteiten van Maastricht en Amsterdam (UvA). Er wordt permanent onderzoek verricht naar de effectiviteit van de behandelingen. Recente cijfers zijn in te zien op http://www.u-center.nl/over-u-center/wetenschap/eerste-effectmeting-behandeling-u-center. 3. Aandacht voor dubbeldiagnoseU-center is de enige GGz-kliniek in Nederland die diverse psychische problemen naast elkaar behandelt. In veel gevallen is er namelijk sprake van een zogenaamde dubbeldiagnose. Burn-out of verslaving gaan dan bijvoorbeeld gepaard met depressie of met angsten.  

3. Aandacht voor dubbeldiagnose

U-center is de enige GGz-kliniek in Nederland die diverse psychische problemen naast elkaar behandelt. In veel gevallen is er namelijk sprake van een zogenaamde dubbeldiagnose. Burn-out of verslaving gaan dan bijvoorbeeld gepaard met depressie of met angsten.  4. Onbeperkt en gratis nazorg

Nazorg is een belangrijke pijler voor duurzaam herstel. U-center biedt terugkomdagen, eventuele nabehandeling en toegang tot wekelijkse zelfhulpgroepen van U-support. Deze groepen bevinden zich door het hele land en worden geleid door professionele therapeuten. 

 

Specialisten

Er zijn 14 specialisten werkzaam bij deze locatie, waaronder:

 • 8.8
  2

  Voermans, J.M.

  • BeroepPsychiater
  • SpecialismePsychiatrie
  • ZorginstellingU-center, Epen
 • 9.0
  1

  Haack, M.J.

  • BeroepPsychiater
  • SpecialismePsychiatrie
  • ZorginstellingU-center, Epen
 • 4.7
  1

  Baltzer, L.K.

  • BeroepPsychiater
  • SpecialismePsychiatrie
  • ZorginstellingU-center, Epen

Waarderingen

Deze zorginstelling heeft 72 waarderingen, waaronder:

 • Geplaatst op 30 augustus 2014

  Vreselijke tijd gehad. Je werd als een onnozel klein kind behandeld. De verpleging is afschuwelijk. Ik zie hier meerdere klachten over de verpleging. Ook tijdens opname hoorde ik veel negatieve...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Geplaatst op 29 augustus 2014

  Goede en zorgvuldige diagnose stelling. De therapeuten zijn jong en gemotiveerd en bevlogen. Er is goed nagedacht over de multidisciplinaire aanpak.Dus vooral de therapie vormen waar voelen en doen...

 • Geplaatst op 28 augustus 2014

  Coming to the u-center was the best thing i did as it made me feel much better about myself and gives me enough tools to work on when i got out. The staff and the psychologist were very experience...

Partners van ZorgkaartNederland