Over de initiatiefnemer

ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 160 patiënten- en consumentenorganisaties en maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Wij geven patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws. Op basis van de ervaringen van patiënten zorgen we dat de zorg steeds beter aansluit bij uw wensen. Via ZorgkaartNederland geven we u informatie die u helpt bij de keuze van een zorgaanbieder én met uw waardering maken we samen de zorg beter.


Professioneel team

Een team van professionals zorgt dat u via ZorgkaartNederland een zorgaanbieder vindt die bij u past. Het team bestaat uit onder andere functioneel beheerders, redacteuren, beleidsmedewerkers en webredacteuren. Wij werken er hard aan om ZorgkaartNederland steeds beter te maken en verder te laten groeien. Ons doel is daarbij om zoveel mogelijk waarderingen te verzamelen en u van goede informatie te voorzien. Want goede en duidelijke informatie versterkt uw positie. We willen ook graag dat waarderingen bijdragen aan verbetering van de zorg. Daarom leest onze redactie ze allemaal door en geven we zo nodig tips, zodat uw waardering werkt! We doen er ook alles aan om het plaatsen van ‘valse’ waarderingen te voorkomen.
Zorgaanbieders lezen de waarderingen. Het komt regelmatig voor dat ze ons vragen of ze met u in contact kunnen komen om een probleem op te lossen. Wij brengen dit verzoek dan aan u over. U bent altijd vrij om hier wel of niet op in te gaan. In de praktijk blijkt een gesprek vaak positief te werken.

‘Met ons werk brengen we patiënt en arts dichter bij elkaar.’

Financiering

ZorgkaartNederland heeft geen commerciële doelstelling. De website wordt voor een groot deel betaald uit de algemene middelen van Patiëntenfederatie Nederland. Daarnaast krijgen we geld op projectbasis. Bijvoorbeeld om waarderingen te verzamelen van bewoners van verpleeghuizen. En om kwaliteitsgegevens te verzamelen die we bewerken tot bruikbare informatie die u helpt bij het kiezen van de best passende zorg.
Zorgaanbieders kunnen tegen een vergoeding een pakket bij ons afnemen. Zij krijgen dan bijvoorbeeld een e-mailalert bij een nieuwe waardering. Ook een aantal zorgverzekeraars neemt dit pakket af. Zij tonen bijvoorbeeld het totaalcijfer van zorgaanbieders in hun zorgwijzer voor hun verzekerden.
We werken met steeds meer partners samen. Zo kunnen we doorgaan met ZorgkaartNederland en de website blijven verbeteren.

Partners van ZorgkaartNederland