Naar de navigatie Naar de inhoud

Over de initiatiefnemer

ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt 200 patiënten- en consumentenorganisaties en maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu en in de toekomst. Wij geven patiënten een stem: in de spreekkamer, in het verpleeghuis en in de wijkverpleging. Maar ook in de politiek, in het nieuws en bij de zorgverzekeraar. Op basis van de ervaringen van patiënten zorgen we dat de zorg steeds beter aansluit bij uw wensen. Via ZorgkaartNederland geven wij u informatie die u helpt om een zorgaanbieder te vinden die bij u past. Met uw waardering maken we samen de zorg beter.

Professioneel team

Het team van professionals van ZorgkaartNederland bestaat uit onder andere functioneel beheerders, redacteuren, adviseurs patiëntenbelang en data-analisten. Wij werken hard om ZorgkaartNederland steeds beter te maken en verder te laten groeien. Ons doel daarbij is zoveel mogelijk waarderingen te verzamelen zodat we iedereen van goede informatie kunnen voorzien. Want goede en duidelijke informatie versterkt uw positie. Alle waarderingen dragen bij aan die versterking.

(de tekst gaat verder onder de afbeelding)

team over ons

Wij vinden het belangrijk dat ZorgkaartNederland een veilige omgeving is voor u en uw zorgaanbieder. Daarom werken wij met een gedragscode. Onze reviewredactie leest alle ingezonden waarderingen. Als een waardering niet voldoet aan de gedragscode neemt de redactie via de mail contact met u op. Dan krijgt u de mogelijkheid de waardering aan te passen, zodat de waardering alsnog geplaatst kan worden. Wij doen er alles aan oneigenlijke waarderingen tegen te gaan, zodat elke waardering even waardevol is.

Zorgaanbieders lezen de waarderingen. Regelmatig vragen ze ons of ze met u in contact kunnen komen om u te bedanken of het probleem op te lossen. Wij brengen dit verzoek dan aan u over. U bent altijd vrij  hier wel of niet op in te gaan. In de praktijk blijkt een gesprek vaak positief te werken.

‘Met ons werk brengen we patiënt en arts dichter bij elkaar.’

Financiering

ZorgkaartNederland heeft geen commerciële doelstelling. De website wordt voor een groot deel betaald uit de algemene middelen van Patiëntenfederatie Nederland. Daarnaast ontvangen we financiering voor projecten. Bijvoorbeeld om waarderingen te verzamelen van bewoners in verpleeghuizen. Of om kwaliteitsgegevens te verzamelen die we bewerken tot bruikbare informatie die u helpt bij het vinden van de best passende zorg.

Zorgaanbieders kunnen tegen een vergoeding een pakket bij ons afnemen. Zij krijgen dan bijvoorbeeld een e-mailalert bij een nieuwe waardering. Ook een aantal zorgverzekeraars neemt dit pakket af. Zij tonen bijvoorbeeld het totaalcijfer van zorgaanbieders in hun zorgwijzer voor hun verzekerden.

Om goede en bruikbare keuze-informatie op ZorgkaartNederland te presenteren, werken we ook samen met steeds meer partners. Met patiëntenorganisaties, beroepsverenigingen en verzekeraars proberen we zo de zorg transparanter te maken. Want samen staan we sterker.