Wat is ZorgkaartNederland?

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. De website biedt u informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Waarom ZorgkaartNederland?

ZorgkaartNederland werkt aan openheid in de zorg. De waarderingen van patiënten laten zien hoe mensen zorg ervaren. ZorgkaartNederland biedt daarnaast ook andere informatie over de kwaliteit van zorgaanbieders. Bijvoorbeeld in onze vergelijkingshulpen. Die kunt u gebruiken om te kijken welk ziekenhuis voor uw aandoening het beste voldoet aan uw wensen.

Voor zorgaanbieders is ZorgkaartNederland een instrument waarmee ze zien wat volgens patiënten goed gaat en wat beter kan. Zorgaanbieders die een pakket hebben van ZorgkaartNederland, kunnen o.a. in een dashboard de waarderingen monitoren en zien welke trends er zijn.
 
Voor Patiëntenfederatie Nederland is ZorgkaartNederland een manier om patiënten een stem en daarmee ook invloed te geven. Want in de zorg gaat het om u, of u nou vaak of af en toe bij een dokter komt.

Help mee en schrijf ook een waardering over uw zorgaanbieders

Betrouwbaar en onafhankelijk

ZorgkaartNederland.nl is een product van Patiëntenfederatie Nederland. We bieden met ZorgkaartNederland een onafhankelijke en betrouwbare ervaringssite, zonder winstoogmerk. Van patiënten voor patiënten.

De betrouwbaarheid is wetenschappelijk onderzocht door het Talma Institute. Uit dat onderzoek blijkt dat het rapportcijfer van een arts, fysiotherapeut of andere zorgverlener betrouwbaar is als hij minimaal negen waarderingen heeft. Bij ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen zijn dertig waarderingen voldoende voor een betrouwbaar beeld.
Onze redactie bekijkt elke waardering die binnenkomt. Voldoet de waardering aan de gedragscode, dan plaatst de redactie de waardering en zorgt dat de informatie duidelijk en overzichtelijk blijft.

‘Mijn moeder moest geopereerd worden aan een gezwel in haar ruggenmerg. Toen we op ZorgkaartNederland zagen dat de neurochirurg werd geprezen om zijn vakkundigheid, was dat een bevestiging.' 

Infographic maart 2019Meer dan 689.366 mensen lieten al een waardering achter. Helpt u ook mee? Geef uw zorgverlener ook een waardering en help anderen met kiezen.

Partners van ZorgkaartNederland