Naar de navigatie Naar de inhoud

Top 2023

De voorpret voor de ZorgkaartNederland Top 2023 gaat beginnen. Dit jaar doen er 7 organisatietypes mee. En we pakken de selectie van de winnaars net wat anders aan. Natuurlijk blijft de Top net zo’n feestelijk moment als voorgaande jaren.

Top 2023 content page faq

Wat is de ZorgkaartNederland Top?

Voor de 5e keer wordt de ZorgkaartNederland Top uitgereikt. Dit jaar dingen zorgorganisaties in 7 organisatietypes mee. Zij doen mee voor een plek in de lijst met best gewaardeerde zorgorganisaties van 2023.

Met de ZorgkaartNederland Top 2023 staan we met z’n allen stil bij wat er goed gaat in de zorg. Er zijn - ook nu er zoveel uitdagingen voor ons liggen - veel zorgaanbieders die hoog gewaardeerde zorg verlenen. En die mogen in de spotlight.

De meestgestelde vragen & de antwoorden


Uitreiking Top
Save the date: 5 maart 2024                                        

De uitreiking van de Top vindt dit jaar plaats in maart 2024. Op die manier tellen alle waarderingen van 2023 mee voor de winnaars-selectie. Meer info volgt snel!
Dit jaar gaat het anders dan voorgaande jaren, dus houd de nieuwsbrief en LinkedIn in de gaten. 

Deze 7 organisatietypes maken kans:

De ZorgkaartNederland Top is een lijst van de best gewaardeerde zorgorganisaties uit één organisatietype, zonder volgorde. Dit jaar stellen we een ZorgkaartNederland Top 2023 samen voor 7 organisatietypes:

1. Verpleeghuizen
2. Particuliere woonzorgcentra
3. Wijkverpleging
4. Ziekenhuizen: 2 categorieën, ingedeeld naar grootte
5. Klinieken
6. Fysiotherapiepraktijken
7. Diëtistenpraktijken

In de selectie ligt de focus op onderwerpen die te maken hebben met samen beslissen. Denk hierbij aan: luisteren, uitleg, informatieverstrekking en bejegening.

Hoe doe je mee?

Je doet automatisch mee als je waarderingen verzamelt. En als je tot 1 van de 7 deelnemende organisatietypes behoort. Alle waarderingen van 2023 tellen mee.

Wil je kans op een plek in Top?
Ga dan aan de slag met het verzamelen van waarderingen.

Hoe maak je kans op een plek in de Top 2023?

Eigenlijk is dat heel simpel: verzamel voldoende waarderingen tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023. We rekenen met een ondergrens. Je moet dus een bepaald aantal waarderingen verzamelen om automatisch kans te maken. Per organisatietype kunnen de voorwaarden en de berekening verschillen.

Verder geven we dit jaar extra aandacht aan onderwerpen die raken aan samen beslissen (gerelateerd aan onderdelen in de vragenlijst). Bovendien doen we nog een check op oneigenlijk gebruik voordat we de definitieve Top vaststellen.

Aankondiging Top 2023
Blije winnaars tijdens de Top 2022 in de Utrechtse Jaarbeurs

Hoe werkt de berekening?

Per organisatietype hebben we op een rijtje gezet hoe de winnaars geselecteerd worden. De selectiecriteria hebben te maken met het aantal waarderingen en het gemiddelde cijfer voor 3 specifieke onderdelen uit het vragenformulier.

Ontdek hier hoe de berekening precies werkt

Spelregels

De afgelopen jaren kregen we vaak vragen van organisaties die dachten dat ze per ongeluk niet als winnaar waren geselecteerd. De verklaring daarvoor zit meestal in onze berekeningswijze.

- Organisaties waarbij onze redactie zogenaamd oneigenlijk gebruik heeft vastgesteld, komen niet in aanmerking voor een plek in de ZorgkaartNederland Top. Bekijk dus goed wat de spelregels zijn voor het verzamelen van waarderingen.

- We berekenen de gemiddelde scores op organisatieniveau, dus inclusief alle locaties en (in het geval van ziekenhuizen, klinieken, fysiotherapiepraktijken, en diëtistenpraktijken) de zorgverleners die hieronder vallen.

Staat jouw organisatie alleen met locaties op ZorgkaartNederland en niet met een overkoepelende moederorganisatie? Laat jouw organisatie dan toevoegen door onze databankredactie

Aankondiging Top 2023 (1)
De ZorgkaartNederland Top zet zorgverleners verdiend in het zonnetje


Meer dan 1,4 miljoen waarderingen helpen patiënten kiezen

ZorgkaartNederland helpt patiënten en cliënten bij de keuze voor een passende zorgaanbieder. We doen dat onder andere door het verzamelen van de ervaringen van andere patiënten. Er staan al meer dan 1,4 miljoen waarderingen online.

ZorgkaartNederland is een product van Patiëntenfederatie Nederland. De Patiëntenfederatie vertegenwoordigt ongeveer 200 patiëntenorganisaties. We behartigen de belangen van patiënten en cliënten en verstevigen hun positie in de spreekkamer, de politiek en het zorgstelsel. 

> Met deze 7 tips vergroot je je winkans

> Download gratis promotiemateriaal & haal nog meer waarderingen op