Naar de navigatie Naar de inhoud

Sortering keuzehulpen

Hoe werkt het invullen van de keuzehulp?

Na het beantwoorden van een aantal vragen ontvang je een overzicht van zorginstellingen die passen bij je wensen. Maar hoe komt deze selectie tot stand? En hoe worden de resultaten van de keuzehulp geordend?

De resultaten zijn gebaseerd op jouw antwoorden op de vragen. Bij het invullen van de keuzehulp kunt je aangeven wat je belangrijk vind bij het kiezen van een zorgverlener. Denk bijvoorbeeld aan reisafstand.

Binnen de keuzehulp kun je een vraag ‘overslaan’ of aangeven ‘maakt niet uit’.  Deze vraag weegt dan niet mee bij het tot stand komen van de sortering.

Hoe worden de resultaten in de keuzehulp gesorteerd?

Je eigen antwoorden zijn de basis voor de sortering van de resultaten. Onder je eigen criteria staat nog meer informatie die vergeleken kan worden, maar telt niet mee voor de volgorde van de resultaten.

Op basis van je eigen wensen wordt gekeken welke zorginstelling het beste past. Daarbij wegen alle antwoorden even zwaar. Past een zorginstelling deels bij je wensen? Dan staat dit in het resultatenoverzicht vermeld. Er staat dan ook bij welke wensen je zelf hebt ingevuld waar de zorgaanbieder niet aan voldoet.

Altijd 3 resultaten op de eerste resultatenpagina

Heb je een voorkeursaanbieder ingevuld? Dan staat deze altijd vooraan. Er staat bij of deze (deels) voldoet aan je wensen.

Voldoen meerdere zorgaanbieders volledig aan je wensen? Of voldoen alle zorgaanbieders deels? Dan wordt de volgorde gebaseerd op afstand. De zorgaanbieder die het meest voldoet en daarna het meest dichtbij is, wordt dan getoond.

Heb je een maximaal aantal kilometer opgegeven, maar voldoet een zorgaanbieder die buiten deze afstand valt wel volledig aan je wensen, terwijl de zorgaanbieders binnen je gekozen straal niet (volledig) voldoen? Dan tonen we deze zorgaanbieder ook. We zetten er dan bij dat deze zorgaanbieder buiten je gekozen afstand ligt, maar wel volledig voldoet aan je wensen. Als meerdere zorgaanbieders volledig voldoen die buiten je gekozen afstand liggen, dan tonen we alleen de dichtstbijzijnde.

Samengevat is de sortering van de resultaten gebaseerd op:

  • Voorkeursinstelling
  • In hoeverre je wensen overeenkomen met het aanbod van de zorgaanbieder
  • Afstand tot je ingevulde plaats of afstand tot de ingevulde postcode (dit laatste geldt alleen voor de keuzehulp wijkverpleging)

Als je meer dan 3 resultaten wilt zien of je wensen en criteria nog wil aanpassen, kan dat door te klikken op de link: ‘Vergelijk andere zorginstellingen of verander uw wensen’ onderaan de pagina.

De  resultaten van de keuzehulp worden op geen enkele wijze beïnvloed door onze verkoop van beheerpakketten. Een organisatie die een beheerpakket afneemt van ZorgkaartNederland, komt niet om deze reden hoger of eerder in de resultaten naar voren.