Logo Lelie zorggroep, Korsakovcentrum Slingedael - Rotterdam
7.9

Lelie zorggroep, Korsakovcentrum Slingedael - Rotterdam

Verpleeghuis en verzorgingshuis

Adres Slinge 901
3086 EZ Rotterdam
Telefoon 010-2931555
Locatie Deze locatie is onderdeel van Lelie zorggroep
Zijn deze gegevens onjuist of onvolledig? Meld het hier

Er zijn 3 waarderingen
Deze zorginstelling heeft te weinig waarderingen

Profiel van Lelie zorggroep, Korsakovcentrum Slingedael

Korsakovcentrum Slingedael biedt verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding aan cliënten met het syndroom van Korsakov (langdurige zorg). Slingedael wil cliënten met het syndroom van Korsakov de meest zelfstandige vorm van wonen en leven bieden die ondanks beschadigingen en handicaps mogelijk is.

In locatie Slingedael wonen 105 cliënten in woongroepen van 7 tot 9 cliënten. Medewerkers van de woongroepen werken conform de visie op kleinschalig wonen en passen de empathisch-directieve benadering toe in de begeleiding van de cliënten.

Als gevolg van beschadiging van bepaalde hersengebieden, hebben bewoners met het syndroom van Korsakov te maken met ernstige geheugenstoornissen en bijvoorbeeld desoriëntatie, passiviteit en moeite met planning. De doelstelling van Slingedael is om vroegtijdig te signaleren, de diagnose te stellen, somatische zorg en rehabilitatie te bieden. Mensen met Korsakov hebben structuur nodig en een vertrouwensband met de begeleider. Mogelijkheden tot het bieden van structuur en rehabilitatie zijn zinvolle dagbesteding, dagbehandeling en het zo mogelijk begeleiden naar (begeleid) zelfstandig wonen.

Meer informatie: www.leliezorggroep010.nl/slingedael

Partners van ZorgkaartNederland