Naar de navigatie Naar de inhoud

Help anderen kiezen. Deel jouw ervaring.

ZorgkaartNederland

Samen voor de best passende zorg

Kies de best passende zorgverlener. Op basis van de ervaringen van andere patiënten, wachttijden en betrouwbare keuzehulpen. ZorgkaartNederland, initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, zorgt voor een veilige online plek voor patiënt en zorgverlener. Zo helpen we mee aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

1.635.572

Waarderingen van patiënten

534.681

Geverifieerde waarderingen

35

Keuzehulpen

66.323

Locaties

Over dit initiatief

Over ZorgkaartNederland

De informatie en keuzehulpen van ZorgkaartNederland helpen je met het kiezen voor een zorgaanbieder die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Hoe werken wij?

Over Patientenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.

Over Patiëntenfederatie Nederland

Actueel

Artikel Wachttijden-informatie: de stand van zaken

Feiten en cijfers 22-07-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Sinds de start van de landelijke regeling over de wachttijden in 2021, zetten de Patiëntenfederatie Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de wachttijden van de medisch specialistische zorg op één online plek bij elkaar. Dat geeft patiënten de mogelijkheid om op één pagina alle wachttijden met elkaar te vergelijken. En de wachttijd te vinden die bij hen past.

Artikel De ZorgkaartNederland TOP stopt

Feiten en cijfers 22-07-2024 Redactie ZorgkaartNederland

In december 2024 bestaat ZorgkaartNederland 15 jaar. In die 15 jaar is het platform gegroeid van een eenvoudige reviewsite naar een uitgebreid keuzeplatform. En die ontwikkeling wil Patiëntenfederatie Nederland doorzetten. Want patiënten willen informatie over de kwaliteit van zorgaanbieders.

Blog Geen (vrouw met) baarmoeder

Blog 18-07-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Simone (48) deelt in dit eerlijke blog haar ervaringen met een baarmoederverwijdering. Ze hoopt dat haar verhaal jou, of iemand die je kent, kan helpen.

Blog Wijkverpleging krijg je samen

Blog 23-05-2024 Redactie ZorgkaartNederland

In 2005 raakt Piet Mulder (71) plotseling deels verlamd. Sindsdien haalt een wijkverpleegkunde hem dagelijks uit bed en helpt hem op bed. Ook krijgt Piet hulp met aan- en uitkleden en bij persoonlijke verzorging.

Artikel Zo doen de zorgverzekeraars het: een benchmark-analyse van waarderingen

Feiten en cijfers 30-04-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Wat zeggen waarderingen over de ervaren kwaliteit van de zorgverzekeraars in Nederland? We deden een benchmark-analyse waarbij we de diensten van de zorgverzekeraars vergelijken. Dit valt er op.

Artikel Voor patiënten is betrouwbare wachttijdinformatie essentieel

Feiten en cijfers 25-04-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Dit blijkt uit onderzoek dat NIVEL heeft uitgevoerd in opdracht van Patiëntenfederatie Nederland. Het onderzoek benadrukt dat wachttijdinformatie beter aangeleverd moet worden en overzichtelijker moet worden weergegeven. Patiëntenfederatie Nederland heeft daarvoor pas al de Wachttijden-assistent geïntroduceerd op ZorgkaartNederland. Deze tool is in de eerste maand al meer dan 11.000 keer geraadpleegd.