Zoek op beroep

Zoek op plaats


Actueel

 • De huismeesters van ZorgkaartNederland

  blog

  In deze blogserie geven wij onze bezoekers een kijkje achter de schermen bij ZorgkaartNederland. Hierbij het blog van Ernst Bijkersma, functioneel beheerder ZorgkaartNederland.
 • Patiënten aan het woord

  blog

  Ik weet het nog goed, het allereerste gesprek tussen patiënten en specialisten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. We zitten met z’n allen aan tafel en ik zie iedereen een beetje onwennig om zich heen kijken. Iedereen vraagt zich af hoe dit gesprek zal verlopen. Nadat de koffie, thee en koeken verdeeld zijn, beginnen de patiënten allerlei vragen te stellen over hoe de zorg in het ziekenhuis georganiseerd is. Je merkt aan de specialisten dat ze even moeten wennen aan het feit dat patiënten opeens de regie nemen.
 • Bezoeker fysiotherapeut wil aandacht en vastigheid

  feiten en cijfers

  Fysiotherapiepraktijken hebben een hoog gemiddelde op ZorgkaartNederland. Welke aspecten vinden de patiënten belangrijk bij de beoordeling van hun fysiotherapeut?
 • Wereld Parkinson Dag: ‘Neem de tijd voor Parkinsonpatiënten’

  feiten en cijfers

  Vriendelijke bejegening en een goede behandeling zijn belangrijk voor Parkinsonpatiënten. Maar ook is het belangrijk dat de behandelaar de tijd voor de patiënt neemt. Dat blijkt uit een analyse van ZorgkaartNederland op Wereld Parkinson Dag 11 april.
 • Voor u geselecteerde apps tijdens uw zwangerschap

  feiten en cijfers

  Hotels boeken, een studie volgen, kleding kopen, een verhuizing doorgeven, contact met vrienden of familie, solliciteren, onze bankzaken regelen: bijna iedereen doet elke dag wel iets met internet of een smartphone. We weten inmiddels simpelweg niet beter dan dat computers, tablets en mobiele telefoons onze wereld vergroten. Alles is met een muisklik van ons verwijderd. Het is dan ook niet raar dat je internet en andere digitale techniek ook steeds vaker terug ziet in de zorg. We spreken daarbij over digitale zorg of eHealth.