Naar de navigatie Naar de inhoud

Help anderen kiezen. Deel jouw ervaring.

ZorgkaartNederland

Samen voor de best passende zorg

Kies de best passende zorgverlener. Op basis van de ervaringen van andere patiënten, wachttijden en betrouwbare keuzehulpen. ZorgkaartNederland, initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, zorgt voor een veilige online plek voor patiënt en zorgverlener. Zo helpen we mee aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

1.545.073

Waarderingen van patiënten

471.675

Geverifieerde waarderingen

35

Keuzehulpen

65.525

Locaties

Over dit initiatief

Over ZorgkaartNederland

De informatie en keuzehulpen van ZorgkaartNederland helpen je met het kiezen voor een zorgaanbieder die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Hoe werken wij?

Over Patientenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.

Over Patiëntenfederatie Nederland

Actueel

Artikel Het nut, de noodzaak en de werkwijze van ZorgkaartNederland

Feiten en cijfers 02-02-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Patiëntenfederatie Nederland heeft kennis genomen van het artikel dat 2 februari 2024 in het FD is gepubliceerd over ZorgkaartNederland. Patiëntenfederatie Nederland heeft in aanloop naar deze publicatie ook medewerking verleend aan dit artikel door vragen die de journalisten hadden zo goed mogelijk te beantwoorden.

Artikel Medisch pedicures vanaf 1 februari 2024 op ZorgkaartNederland

Feiten en cijfers 16-01-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Patiëntenfederatie Nederland is blij dat de samenwerking met branchevereniging ProVoet nu echt gaat beginnen. Zo wordt het voor iedereen mogelijk op ZorgkaartNederland medisch pedicures te vinden.

Blog Sneller aan de beurt voor behandeling van knieklachten = sneller op de been

Blog 11-01-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Knieklachten hebben een grote invloed op het dagelijks leven. De behandeling hiervoor verschilt natuurlijk per persoon. Soms is een operatie nodig. Wist je dat je mee kan beslissen over waar je behandeld wil worden? Natuurlijk overleg je ook met je huisarts.

Blog Verhuizing naar verpleeghuis valt tegen – Gerda vertelt

Blog 02-01-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Mijn man (59) verhuist naar een verpleeghuis speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Hij heeft een progressieve energiestofwisselings-ziekte die zijn spieren en hersenen aantast. Ik vind de opname moeilijk. Er komt veel meer bij kijken dan ik had verwacht.

Artikel Terugblikken op 2023

Feiten en cijfers 11-12-2023 Redactie ZorgkaartNederland

Eind 2023 staat de teller alweer bijna op 1,5 miljoen waarderingen! Dat betekent dat patiënten steeds meer informatie van anderen krijgen om hun keuze voor een zorgverlener op te baseren. Wat gebeurde er nog meer dit jaar?

Blog Wat vind jij van je zorgverzekeraar?

Blog 30-11-2023 Redactie ZorgkaartNederland

Het is weer tijd om na te denken over je zorgverzekering voor volgend jaar. Misschien zit je goed, misschien denk je aan overstappen. Het kiezen van een zorgverzekeraar is soms ingewikkeld. Maar, we kunnen elkaar helpen.