Amandelontsteking

Synoniemen: amandelontstekingen, tonsillitis

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Amandelontsteking is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 218 waarderingen.

Keuzehulp amandelen knippen

Geplaatst op 28 maart 2019 door - 371 keer bekeken

Foto Keuzehulp amandelen knippen

Kent u de keuzehulpen op ZorgkaartNederland al? Met een keuzehulp ontdekt u welk ziekenhuis of welke kliniek bij u past. Voor steeds meer aandoeningen is er een keuzehulp. Recent is de keuzehulp ‘amandelen knippen’ online gekomen. Deze is gemaakt in samenwerking met stichting Kind en Ziekenhuis.

Het is voor ouders soms niet eenvoudig een goede beslissing te nemen. Wel of geen amandelen laten knippen? En zo ja, wat vinden we dan belangrijk? Voor de een is dat een vaste arts, voor de ander dat je vooraf de operatiekamer kunt bekijken. De keuzehulp stelt hierover vragen en u geeft aan wat u belangrijk vindt. Daarna ziet u een overzicht met belangrijke informatie van zorginstellingen die passen bij uw wensen. Deze kunt u direct met elkaar vergelijken of met andere ziekenhuizen of klinieken. Deze selectie kunt u bespreken met uw (huis)arts om samen te bepalen welke zorginstelling het beste bij u past. De keuzehulpen zijn ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties. Binnenkort verschijnt de keuzehulp Geboortezorg, die ook in samenwerking met Kind en Ziekenhuis is ontwikkeld.

Kindgerichte zorg

Stichting Kind en Ziekenhuis is een patiëntenorganisatie die zich inzet voor kinderen die medische zorg nodig hebben. Kind & Ziekenhuis wil dat deze zorg wordt geboden vanuit het perspectief van kind en ouders in het ziekenhuis, thuis of elders. Dat betekent dat zorgverleners rekening houden met de specifieke behoeften van kinderen. Ze nemen angst en stress bij kinderen serieus en zorgen dat een kind zo mogelijk pijn heeft. Informatie over amandelen knippen vindt u ook op de website https://www.kindenziekenhuis.nl/keelamandelen/.

Meer informatie

 
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland