Botkanker

Botkanker is een zeldzame vorm van kanker die is onder te verdelen in verschillende soorten. De ene soort komt vooral voor bij kinderen, de andere soort juist bij ouderen. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom botkanker ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

De behandeling van de aandoening Botkanker is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 87 waarderingen.

In het kort

  • Vaak gaat het niet om botkanker, maar om een uitzaaiing van een andere soort kanker.
  • Er zijn vijf verschillende soorten botkanker: chondrosarcoom, chordoom, ewingsarcoom, osteosarcoom en ongedifferentieerde pleiomorf sarcoom.
  • De ene soort botkanker geeft geen klachten, waardoor sommige mensen er bij toeval achter komen. De andere soort geeft klachten als pijn in of rondom het bot (vooral ’s nachts), een zwelling of botbreuk.
  • Bij alle vijf de soorten botkanker bestaat de behandeling uit een operatie. Chemotherapie en/of bestraling is bij de ene soort wel mogelijk, terwijl de andere soort er ongevoelig voor is.
  • Voor de behandeling van bottumoren kunt u terecht bij één van de vier gespecialiseerde behandelcentra in Nederland: AMC in Amsterdam, LUMC in Leiden, Radboudumc in Nijmegen of UMCG in Groningen.

 

Bron: Kanker.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Botkanker?

Er zijn in totaal 99 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Botkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland