Enkelbandletsel

Enkelbandletsel ontstaat als u uw enkel verzwikt heeft. Enkelbandletsel kan op verschillende plekken ontstaan. Jaarlijks krijgen ongeveer 340.000 Nederlanders de diagnose enkelbandletsel. Vaak ontstaat enkelbandletsel tijdens het sporten. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom enkelbandletsel ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Ziekenhuis Nij Smellinghe

De behandeling van de aandoening Enkelbandletsel is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 899 waarderingen.

In het kort

 

 

 • Symptomen van enkelbandletsel zijn een dikke enkel, pijn aan uw enkel en moeilijk kunnen lopen. Bij minder ernstig enkelbandletsel duurt het meestal 15-30 minuten voor u pijn gaat voelen.
 • Bij een enkelbandscheuring voelt u meteen pijn.
 • Herkent u deze symptomen, ga dan naar uw huisarts. Uw huisarts stuurt u – als dat nodig lijkt – door naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.
 • Als de arts in het ziekenhuis bang is dat u een gebroken enkel heeft, dan laat hij röntgenfoto’s maken.
 • De behandeling hangt af van het enkelbandletsel. Bij een verrekte enkelband is de behandeling anders dan bij een gescheurde enkelband.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.5

  Ziekenhuis Sint Maartenskliniek Woerden - Woerden

  15 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik heb een heel fijne ervaring met dr Hoefnagels en de mensen om haar heen.Ik kon mijn verhaal goed kwijt ,er werd geluisterd en er werd wat mee gedaan.

 • Fysiotherapiepraktijk Fysiotherapie Quirijnstok - Tilburg

  15 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Heel tevreden en uiterst snel geholpen. Zeger is duidelijk in zijn advies en kunde.Een compliment aan de samenwerkingen van praktijken. Ik werd door de praktijk in de stokhasselt naar deze praktijk...

 • 9.5

  Fysiotherapiepraktijk Fysio2Fit Winsum - Winsum

  15 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ongelofelijk vriendelijke en vakkundige fysio.Ik ben een aantal keer ingetaped en zelfs in het ziekenhuis werd mij verteld dat het erg goed was ingetaped. Er word altijd tijd voor mij gemaakt. Zelfs...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Enkelbandletsel?

Er zijn in totaal 609 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Enkelbandletsel. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland