Enkelbandletsel

Synoniemen: enkelbandrupturen, enkelbandruptuur, enkeldistorsie, enkelverstuiking, enkelverstuikingen, enkelverzwikking, gescheurde enkelband, gescheurde enkelbanden, verstuikte enkel, verzwikte enkel

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Enkelbandletsel is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 1074 waarderingen.

In het kort

  • Symptomen van enkelbandletsel zijn een dikke enkel, pijn aan uw enkel en moeilijk kunnen lopen. Bij minder ernstig enkelbandletsel duurt het meestal 15-30 minuten voor u pijn gaat voelen.
  • Bij een enkelbandscheuring voelt u meteen pijn.
  • Herkent u deze symptomen, ga dan naar uw huisarts. Uw huisarts stuurt u – als dat nodig lijkt – door naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.
  • Als de arts in het ziekenhuis bang is dat u een gebroken enkel heeft, dan laat hij röntgenfoto’s maken.
  • De behandeling hangt af van het enkelbandletsel. Bij een verrekte enkelband is de behandeling anders dan bij een gescheurde enkelband.

Bron: Thuisarts.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Enkelbandletsel?

Er zijn in totaal 861 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Enkelbandletsel. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland