Naar de navigatie Naar de inhoud

Hormonale stoornissen

Synoniemen: aandoening van het hormoonstelsel, aandoeningen van het hormoonstelsel, endocriene stoornis, endocriene stoornissen, endocriene ziekte, endocriene ziekten, endocrinologische aandoening, endocrinologische aandoeningen, hormonaal tekort, hormonale aandoening, hormonale aandoeningen, hormonale stoornis, hormonale tekorten, hormoon gerelateerde aandoening, hormoon gerelateerde aandoeningen, hormoon gerelateerde ziekte, hormoon gerelateerde ziekten, hormoonaandoening, hormoonaandoeningen, hormoongerelateerde aandoening, hormoongerelateerde aandoeningen, hormoongerelateerde ziekte, hormoongerelateerde ziekten, hormoonstoornis, hormoonstoornissen, ziekte van het hormoonstelsel, ziekten van het hormoonstelsel

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

In het kort

  • Bij kinderen kunnen hormonale stoornissen zorgen voor bijvoorbeeld problemen met de schildklier, te grote of te kleine lichaamslengte, een te vroege of te late start van de puberteit en overgewicht.
  • Aandoeningen die het gevolg zijn van hormonale stoornissen zijn onder meer diabetes, groeiachterstand en de ziekte van Hashimoto.
  • Hormoonmetingen zijn duur. Daarom laten artsen alleen hormonen testen als ze een sterk vermoeden hebben dat er inderdaad een hormonale stoornis is. De meest gebruikte hormoontest is de zwangerschapstest.

Bron: Gezondheidsplein.nl

Leer van ervaringen van anderen


Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden Schrijf een waardering

Waarderingen

De sortering wordt niet beïnvloed door de zorgaanbieder. Lees meer.
Overige kliniek Andros Clinics Arnhem - Arnhem
via Bosgra onderzoek

31 mei 2023 - Geplaatst door de redactie

De huisarts had in deze niet gezien dat de klachten door een tekort aan testosteron waren ontstaan. De arts bij Andros, een erg aardige, sympathieke man, legde de vinger op de zere plek en stelde een...

9.8
Lees meer
Internist Oomen, P.H.N. - Leeuwarden

27 mei 2023 - Geplaatst door de redactie

Na meer dan 10 jaar ivm verhuizing bij dhr Oomen weggegaan. Al die jaren een fijne arts aan hem gehad. Luisterend oor met ook plaats voor humor waar mogelijk. Eerlijk en betrokken arts.

Internist Pickwell, K.M.C. - Geleen

23 mei 2023 - Geplaatst door de redactie

Na een behandeling met immunotherapie is mijn hypofyse uitgevallen. Dokter Pickwell heeft mij toen opgevangen en gestart met de behandeling. Helaas bleek deze niet aan te slaan. Een second opion bij...

9.8
Lees meer

Bekijk alle waarderingen

  • Wist u dat?

  • 8.5

    Er zijn waarderingen voor de behandeling van Hormonale stoornissen

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Hormonale stoornissen?

Er zijn in totaal 301 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Hormonale stoornissen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

De sortering wordt niet beïnvloed door de zorgaanbieder. Lees meer.
Ellesie Vrouwenkliniek, locatie Gorinchem

Medisch specialistische zorg

Gorinchem
10

3 waarderingen

Arendsen, H.J.

Beroep

Uroloog

Werkzaam bij

Andros Clinics Den Haag, Den Haag

Andros Clinics Baarn, Baarn

Meer
10

2 waarderingen

drs. K.S. Goei, arts-acupuncturist

Complementaire zorg

Amstelveen
10

2 waarderingen

Bekijk alle zorgaanbieders

  • Vind een zorgaanbieder die gewaardeerd is op Hormonale stoornissen

Feiten en meningen