Hormonale stoornissen

Synoniemen: endocriene stoornis, endocriene stoornissen, endocriene ziekte, endocriene ziekten, endocrinologische aandoening, endocrinologische aandoeningen, hormonale aandoening, hormonale aandoeningen, hormonale stoornis, hormoonstoornis, hormoonstoornissen

Als u last van een hormonale stoornis heeft, dan heeft u problemen met uw hormoonhuishouding. Hormonale stoornissen komen meer bij vrouwen dan bij mannen voor. Er zijn diverse aandoeningen die het gevolg zijn van hormonale stoornissen, zoals diabetes en groeiachterstand. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom hormonale stoornissen ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: Maasstad Ziekenhuis, mens-en-gezondheid.infonu.nl, gezondheidsplein.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Hormonale stoornissen is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 227 waarderingen.

In het kort

 • Bij kinderen kunnen hormonale stoornissen zorgen voor bijvoorbeeld problemen met de schildklier, te grote of te kleine lichaamslengte, een te vroege of te late start van de puberteit en overgewicht.
 • Aandoeningen die het gevolg zijn van hormonale stoornissen zijn onder meer diabetes, groeiachterstand en de ziekte van Hashimoto.
 • Hormoonmetingen zijn duur. Daarom laten artsen alleen hormonen testen als ze een sterk vermoeden hebben dat er inderdaad een hormonale stoornis is. De meest gebruikte hormoontest is de zwangerschapstest.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.3

  Kinderarts Bokma, J.A. - Hoofddorp

  4 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Dokter Bokma is een geboren arts. Kundig, bescheiden, empathisch. Neemt de tijd voor zijn patiënt en luistert met interesse naar zijn vragen. Hele prettige en aardige man.

 • 9.3

  Internist Castro Cabezas, M. - Rotterdam

  30 april 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Dr Castro is deskundig, geeft een heldere uitleg en luistert goed. Geeft de patiënt keuzes waar mogelijk.

  Reactie van/namens Ziekenhuis Franciscus Gasthuis - Rotterdam

  geplaatst op 30 april 2018

  Namens dr. Castro Cabezas willen wij u hartelijk bedanken voor deze mooie waardering. Erg fijn om te lezen dat u zo tevreden...

 • Gynaecoloog Omtzigt, A.W.J. - Lelystad

  19 april 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Wat een verademing om naar deze gynaecoloog te gaan. Eindelijk werd er écht naar mij geluisterd. Ik kreeg een passend advies voor mijn persoonlijke situatie en zij gaf mij de tijd om er rustig over...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Hormonale stoornissen?

Er zijn in totaal 155 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Hormonale stoornissen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland