Hormonale stoornissen

Als u last van een hormonale stoornis heeft, dan heeft u problemen met uw hormoonhuishouding. Hormonale stoornissen komen meer bij vrouwen dan bij mannen voor. Er zijn diverse aandoeningen die het gevolg zijn van hormonale stoornissen, zoals diabetes en groeiachterstand. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom hormonale stoornissen ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: Maasstad Ziekenhuis, mens-en-gezondheid.infonu.nl, gezondheidsplein.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Hormonale stoornissen is gewaardeerd met een 8.4 op basis van 212 waarderingen.

In het kort

 • Bij kinderen kunnen hormonale stoornissen zorgen voor bijvoorbeeld problemen met de schildklier, te grote of te kleine lichaamslengte, een te vroege of te late start van de puberteit en overgewicht.
 • Aandoeningen die het gevolg zijn van hormonale stoornissen zijn onder meer diabetes, groeiachterstand en de ziekte van Hashimoto.
 • Hormoonmetingen zijn duur. Daarom laten artsen alleen hormonen testen als ze een sterk vermoeden hebben dat er inderdaad een hormonale stoornis is. De meest gebruikte hormoontest is de zwangerschapstest.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.8

  Internist Postema, P.T.E. - Delft

  8 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Wat een goede arts, zo vriendelijk en meegaand. Doet altijd zijn best voor je.

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Kinderarts Schroor, E.J. - Zwolle

  5 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Een hele vriendelijke arts, die goed luistert en goed uitleg geeft. Behandeld je met respect en straalt vertrouwen uit. Hij neemt uitgebreid de tijd voor vragen en geeft op een simpele maar...

 • 9.5

  Internist Neggers, S.J.C.M.M. - Rotterdam

  27 januari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Dokter Neggers is een geweldige endocrinoloog. Een zeer fijne man, die mij sinds 2010 behandeld en controleerd i.v.m. mijn prolactinoom. Hij weet ontzettend veel, neemt de tijd voor zijn patiënt en...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Hormonale stoornissen?

Er zijn in totaal 148 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Hormonale stoornissen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland