Infectieziekten

Synoniemen: besmettelijke aandoening, besmettelijke aandoeningen, besmettelijke ziekte, besmettelijke ziekten, besmettelijke ziektes, infectieziekte, infectieziektes, overdraagbare aandoening, overdraagbare aandoeningen, overdraagbare ziekte, overdraagbare ziekten, overdraagbare ziektes

Infectieziekten zijn ziekten die ontstaan doordat u besmet raakt met een onzichtbare ziekteverwekkers. Onzichtbare ziekteverwekkers zijn bijvoorbeeld bacteriën, virussen en schimmels. De bekendste infectieziekte is griep. Maar ook bijvoorbeeld tuberculose en de ziekte van Lyme zijn infectieziekten. Bijna iedereen krijgt tijdens z’n leven een infectieziekte en meestal herstellen mensen volledig. Soms loopt het echter minder goed af: in 2015 overleden 3.494 mensen aan een infectieziekte. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom infectieziekten ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Medisch Spectrum Twente (mst.nl), Consumed, Volksgezondheidenzorg.info

 

De behandeling van de aandoening Infectieziekten is gewaardeerd met een 8.1 op basis van 604 waarderingen.

In het kort

- Infectieziekten zijn ziekten die ontstaan doordat u besmet raakt met bijvoorbeeld bacteriën, virussen of schimmels.
• Er zijn veel verschillende infectieziekten. De bekendste is griep.
• U kunt de kans dat u een infectieziekte oploopt verkleinen door gezond te eten
• Symptomen van infectieziekten zijn bijvoorbeeld rode plekken, koorts, koude rillingen, zweten en uitputting. De symptomen hangen af van de infectieziekte.
• De behandeling hangt af van het soort infectieziekte. Soms gaat de infectieziekte vanzelf over (zoals griep), maar soms moet u uw hele leven medicijnen blijven slikken.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Infectieziekten?

Er zijn in totaal 528 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Infectieziekten. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland