Insectenallergie

Synoniemen: insectenallergieën, insectengifallergie, insectengifallergieën

Als u last heeft van insectenallergie, dan reageert uw lichaam heftig op de beet of een steek van een insect. In Nederland komt allergie voor een insectensteek het vaakst voor. De gevolgen van een steek van een bij, wesp of hoornaar kunnen groot zijn. Iemand met insectenallergie kan na een steek galbulten over het hele lichaam of een astma-aanval krijgen. In ergere gevallen kan iemand in shock raken of overlijden na een insectensteek. Ongeveer 4 van de 100 Nederlanders krijgen een ernstige allergische reactie bij een insectensteek. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom insectenallergie ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: UMCG.nl, allesoverallergie.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Insectenallergie is gewaardeerd met een 8.0 op basis van 13 waarderingen.

In het kort

 • Als u insectenallergie heeft, dan kan de steek van bijvoorbeeld een bij of wesp een extreme reactie veroorzaken. Bijvoorbeeld galbulten over uw hele lichaam, of u raakt in shock.
 • Bij zeven van de tien mensen met insectenallergie treden klachten na een beet of steek binnen een kwartier op.
 • Als u last heeft van insectenallergie, dan kunt u terecht op de polikliniek allergologie.
 • Er zijn twee behandelingen mogelijk voor insectenallergie. Op het moment dat u gestoken bent, kunt u de EpiPen gebruiken. Dat is een noodpen waarmee u uzelf adrenaline toe kunt dienen, zodat de gevolgen van de allergische reactie beperkt blijven.
 • Een andere behandeling is immunotherapie. Na ongeveer drie jaar therapie is de kans op een allergische reactie bij een insectensteek even klein als bij iemand zonder insectenallergie.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.2

  Apotheek BENU Apotheek Bachlaan - Leidschendam

  23 april 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Heel fijn geholpen . Luisteren goed. Zijn niet opdringerig . Voelen met je mee en en krijgt goed advies . Heeft erg goed geholpen . Vragen door of de medicatie gebruikt ivm evt bijwerkingen. Dat...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 8.0

  Huisarts Rechters, A.M. - Lieshout

  29 juni 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Er werd na mij geluisterd en er werd actie ondernomen

 • 6.8

  Huisarts Deckers, H.P.L. - Haelen

  6 juni 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Behandeling en advies prima, receptie erg openbaar, iedereen kan mee luisteren. Afspraak erg veel later dan overeengekomen, lange wachttijd terwijl de behandelend arts (in opleiding?) in receptie...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Insectenallergie?

Er zijn in totaal 13 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Insectenallergie. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland