Insectenallergie

Synoniemen: insectenallergieen, insectenallergieën, insectengifallergie, insectengifallergieen, insectengifallergieën

Als u last heeft van insectenallergie, dan reageert uw lichaam heftig op de beet of een steek van een insect. In Nederland komt allergie voor een insectensteek het vaakst voor. De gevolgen van een steek van een bij, wesp of hoornaar kunnen groot zijn. Iemand met insectenallergie kan na een steek galbulten over het hele lichaam of een astma-aanval krijgen. In ergere gevallen kan iemand in shock raken of overlijden na een insectensteek. Ongeveer 4 van de 100 Nederlanders krijgen een ernstige allergische reactie bij een insectensteek. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom insectenallergie ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: UMCG.nl, allesoverallergie.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Insectenallergie is gewaardeerd met een 7.9 op basis van 15 waarderingen.

In het kort

 • Als u insectenallergie heeft, dan kan de steek van bijvoorbeeld een bij of wesp een extreme reactie veroorzaken. Bijvoorbeeld galbulten over uw hele lichaam, of u raakt in shock.
 • Bij zeven van de tien mensen met insectenallergie treden klachten na een beet of steek binnen een kwartier op.
 • Als u last heeft van insectenallergie, dan kunt u terecht op de polikliniek allergologie.
 • Er zijn twee behandelingen mogelijk voor insectenallergie. Op het moment dat u gestoken bent, kunt u de EpiPen gebruiken. Dat is een noodpen waarmee u uzelf adrenaline toe kunt dienen, zodat de gevolgen van de allergische reactie beperkt blijven.
 • Een andere behandeling is immunotherapie. Na ongeveer drie jaar therapie is de kans op een allergische reactie bij een insectensteek even klein als bij iemand zonder insectenallergie.

Bron: Allesoverallergie.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 6.7

  Ziekenhuis Beatrixziekenhuis, locatie Gorinchem - Gorinchem De inzender van deze waardering is geverifieerd

  9 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Bij telefonische intake spoedeisende hulp kostbare tijd verloren. Daarna handelen in sneltreinvaart om bloeddruk 40/20 omhoog te krijgen.

 • 4.0

  Apotheek Wilhelmina Apotheek - Assen

  29 oktober 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Let op: in het weekend worden extreme toeslagen gerekend per afgegeven medicijn. Hier wordt u bij deze apotheek niet van op de hoogte gesteld door het personeel. De informatievoorziening is echt...

 • Ziekenhuis MC Zuiderzee - Lelystad

  16 augustus 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Kreeg 07-08 in avond allergie reactie op wespensteek was heel heftig. Vrouw belde ambulance. Werd erg kritiek .. De ambulance broeders handelde zeer goed en ook met dosis humor. Ze hadden goed...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

  Reactie van/namens MC Groep

  geplaatst op 23 augustus 2018

  Wat naar dat u zo onwel bent geworden. Wij hopen dat u er weer bovenop bent gekomen. Bedankt dat u de moeite heeft genomen om ons...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Insectenallergie?

Er zijn in totaal 17 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Insectenallergie. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland