Naar de navigatie Naar de inhoud

Klaplong

Synoniemen: klaplongen, pneumothorax

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Website Longfonds
Artikel 7 tips om een zorgverlener voor een klaplong te kiezen die bij u past

7 tips om een zorgverlener voor een klaplong te kiezen die bij u past

20 juli 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Als u of uw kind een klaplong heeft en hiervoor behandeld moet worden, wilt u een ziekenhuis of kliniek en een zorgverlener vinden. En dan het liefst eentje die bij uw wensen past. Maar hoe doet u dat? Deze stappen kunnen u helpen in uw zoektocht.

Artikel 3 tips om een behandeling voor een klaplong te kiezen die bij u past

3 tips om een behandeling voor een klaplong te kiezen die bij u past

20 juli 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Welke behandeling voor een klaplong past het beste bij uw mogelijkheden en uw wensen? Deze tips kunnen u helpen in uw zoektocht.

Artikel Wat zijn de oorzaken van een klaplong?

Wat zijn de oorzaken van een klaplong?

11 juni 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Soms is er een duidelijke oorzaak voor een klaplong. Bijvoorbeeld als de arts tijdens een operatie per ongeluk uw long- of borstvlies aanprikt. Of een gebroken rib die een gaatje maakt. Maar in de meeste gevallen ontstaat een klaplong spontaan; er is geen duidelijke aanleiding.

Artikel Waar kan ik met een klaplong terecht?

Waar kan ik met een klaplong terecht?

11 juni 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Met benauwdheidsklachten kunt u allereerst terecht bij uw huisarts. Hij zal u lichamelijk onderzoeken en vragen stellen over uw gezondheidstoestand. Als hij een klaplong vermoedt, verwijst hij u door naar het ziekenhuis voor röntgenfoto’s. Hierop is duidelijk te zien of een long is ingeklapt. Soms is nog een CT-scan nodig om uw longen uit verschillende hoeken te bekijken. U komt onder behandeling van een longarts.

Hoe kan ik voor een klaplong behandeld worden?

11 juni 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Of u een behandeling krijgt, hangt af van de ernst van de klaplong. Als uw long een klein beetje is ingeklapt, dan is een week (bed)rust meestal voldoende om uw long te laten genezen. Tegen de pijn kunt u pijnstillers krijgen. Voelt u zich benauwd? Dan kunt ook extra zuurstof via een neusslang krijgen.

Artikel Wat kan het Longfonds voor mij betekenen?

Wat kan het Longfonds voor mij betekenen?

10 juni 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Een klaplong heeft een grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet meer alles. Heeft u behoefte aan meer informatie over of behandeling? Of aan een luisterend oor van een lotgenoot? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. Als u klaplong heeft, kunt u terecht bij Longfonds.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders