Klompvoeten

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Klompvoeten is gewaardeerd met een 9.5 op basis van 10 waarderingen.

In het kort

 • Een klompvoet is een voet met alles erop en eraan dat verkeerd is gegroeid. De aandoening begint bij de knie. De pezen en spieren in het onderbeen zijn anders aangelegd.
 • In Nederland worden elk jaar ongeveer 200 kinderen geboren met één of twee klompvoeten. Bij jongens komt de aandoening twee keer zo vaak voor dan bij meisjes.
 • Meestal is de aandoening bij de 20 wekenecho te zien.
 • Bij 90 procent van de kinderen heeft behandeling een goed resultaat. Zij kunnen hun voeten volledig en pijnloos belasten, gewone schoenen dragen en hebben geen beperkingen in het dagelijkse leven.

 

Bron: Nederlandse Vereniging Klompvoetjes

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.7

  Orthopeed Jansen, I. - Goes

  22 februari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  We zijn tot nu toe zeer tevreden over de deskundige behandeling van het klompvoetje van ons zoontje! Er is een hele goede samenwerking tussen de gipskamer/gipsmeester en de orthopeed. Complimenten...

 • 9.7

  Thuiszorg MeanderGroep Thuiszorg - Landgraaf

  5 februari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Mijn zoon heeft voor een periode van 13 weken thuiszorg gehad.Wat was het team altijd vriendelijk en hulpvaardig.Voor Koen was dit elke dag een lichtpuntje.Niets is hun te veel.2 jaar geleden ook...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 9.3

  Fysiotherapiepraktijk Praktijk voor Fysiotherapie Nic en Maja van de Ven-Verest - Maarheeze

  1 februari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Prettige, kundige medewerkers, afspraken kunnen vaak op korte termijn worden gemaakt.Na inspreken antwoordapparaat wordt ik al snel teruggebeld.Er wordt goed met de patiënt meegedacht.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Klompvoeten?

Er zijn in totaal 10 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Klompvoeten. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland