Klompvoeten

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Klompvoeten is gewaardeerd met een 9.4 op basis van 21 waarderingen.

In het kort

 • Een klompvoet is een voet met alles erop en eraan dat verkeerd is gegroeid. De aandoening begint bij de knie. De pezen en spieren in het onderbeen zijn anders aangelegd.
 • In Nederland worden elk jaar ongeveer 200 kinderen geboren met één of twee klompvoeten. Bij jongens komt de aandoening twee keer zo vaak voor dan bij meisjes.
 • Meestal is de aandoening bij de 20 wekenecho te zien.
 • Bij 90 procent van de kinderen heeft behandeling een goed resultaat. Zij kunnen hun voeten volledig en pijnloos belasten, gewone schoenen dragen en hebben geen beperkingen in het dagelijkse leven.

  Bron: Nederlandse Vereniging Klompvoetjes

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Podotherapeut Verhallen, J.J. - Heerhugowaard

  28 juni 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  De praktijk bevind zich op een prima locatie en is goed gefaciliteerd. De heer Verhallen is een vriendelijke man die goed luistert. Hij had snel door wat het probleem was. En mij het juiste...

 • 9.7

  Podotherapeut Verheugt-Gommers, Y.J.T.J. - Fijnaart

  28 juni 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Het klinkt wat overdreven allemaal een 10 maar wanneer je na 8 weken thuiszitten met je voet omhoog denkt dat je definitief uitgewerkt bent en Yarima helpt je over de problemen van een doorgezakte...

 • Ziekenhuis Sint Maartenskliniek Nijmegen - Ubbergen

  16 mei 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Zeer prettige ontvangst in de aankomsthal. Zeer vriendelijk personeel. De artsen hebben de tijd om je goed in te lichten wat de operatie inhoud. Wat ook zeer duidelijk voor een leek te begrijpen valt...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Klompvoeten?

Er zijn in totaal 18 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Klompvoeten. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland