Longfibrose

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 1000 tot 1500 mensen longfibrose. Bij longfibrose ontstaan er littekens in uw longen. Hierdoor kunnen uw longen niet meer genoeg lucht opnemen, waardoor u het benauwd krijgt. Lees hier meer over de oorzaken, symptomen en behandeling van longfibrose. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

De behandeling van de aandoening Longfibrose is gewaardeerd met een 8.4 op basis van 82 waarderingen.

Wat is longfibrose?

Bij longfibrose ontstaan er op verschillende plekken littekens in de longen. Zoals in het longweefsel en de longblaasjes. Hierdoor werken de longen niet meer zoals ze zouden moeten. U voelt zich daardoor kortademig en benauwd.   

Lees meer over de oorzaken en symptomen van longfibrose.

Er zijn kenniskaarten over Longfibrose beschikbaar. Een kenniskaart laat zien welke kennis waar te vinden is en wat patiënten of de patiëntenorganisatie belangrijk vinden voor de zorg. Voor de meeste expertisecentra is een kenniskaart beschikbaar.

Gebruikte bronnen: Longfonds, Longfibrose

 

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 1.8

  Longarts Walraven, K.H.M. - Rotterdam

  3 november 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Onprofessionele behandeling in een moeilijke tijd. Onervaren team, informatievoorziening knullig en verouderd. Arts was nog erg onervaren in dit vakgebied. Weinig tijd voor de patient en onvoldoende...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Ziekenhuis Erasmus MC - Centrum - Rotterdam

  31 oktober 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Uitstekend team en uitstekende zorg! Ik beveel iedereen dat ziekenhuis aan! Ook de nazorg nadat onze vader was overleden was uitstekend! In éen woord hartverwarmend!

 • 9.5

  Thuiszorg STMR Thuiszorg, Wijkteam Beesd - Beesd

  19 oktober 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Zonder de hulp van de STMR medewrkerkers zou het voor mij onmogelijk zijn om voor de rest van mijn leven nog genoeg energie over te hebben om kleine activiteiten, zoals spelen met de kleinkinderen,...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Longfibrose?

Er zijn in totaal 70 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Longfibrose. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland