Longfibrose

Synoniem: longfibrosen

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 1000 tot 1500 mensen longfibrose. Bij longfibrose ontstaan er littekens in uw longen. Hierdoor kunnen uw longen niet meer genoeg lucht opnemen, waardoor u het benauwd krijgt. Lees hier meer over de oorzaken, symptomen en behandeling van longfibrose. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

De behandeling van de aandoening Longfibrose is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 84 waarderingen.

In het kort

 • Bij longfibrose ontstaan er op verschillende plekken littekens in de longen. Zoals in het longweefsel en de longblaasjes. Hierdoor werken de longen niet meer zoals ze zouden moeten. U voelt zich daardoor kortademig en benauwd.   
 • Lees meer over de oorzaken en symptomen van longfibrose.
 • Er zijn kenniskaarten over Longfibrose beschikbaar. Een kenniskaart laat zien welke kennis waar te vinden is en wat patiënten of de patiëntenorganisatie belangrijk vinden voor de zorg. Voor de meeste expertisecentra is een kenniskaart beschikbaar.

 

Bronnen: Longfonds, Longfibrose

 

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.4

  Longarts Pasupathy, J. - Geleen

  9 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Zeer vriendelijk en rustig persoon die je direct op je gemak stelt en goed naar je luistert. Ook is hij zeer deskundig en ik mij aan hem met een gerust hart durf toe te vertrouwen.

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 2.5

  Ziekenhuis ZorgSaam Ziekenhuis, locatie De Honte - Terneuzen

  7 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  3 jaar onder halfjaarlijkse controle vanwege vele hoesten. Controle iedere keer op (lidteken)plekje ok, maar de "waas" in mijn longen in onderkent die steeds erger werd en in 2018 explodeerde...

  Reactie van/namens Ziekenhuis ZorgSaam Ziekenhuis, locatie De Honte - Terneuzen

  geplaatst op 16 november 2018

  Beste heer/mevrouw, we lezen dat onze zorg- en dienstverlening niet naar wens is gegaan. Dat vinden we spijtig. Onze medewerkers...

 • Longarts Drent, M. - Nieuwegein

  24 oktober 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Een buitengewoon deskundige arts op het gebied van longziekten en behandeling daar van. Een hartelijke, intelligente en duidelijk communicerende vrouw die je het volste vertrouwen geeft in haar...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Longfibrose?

Er zijn in totaal 84 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Longfibrose. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland