Netvliesloslating

Het loslaten van glasvocht in het oog is normaal. Dat gaat meestal goed. Er kunnen echter scheurtjes in het netvlies en bloedinkjes in het oog bij ontstaan. Door zo’n scheurtje kan er vocht onder het netvlies komen. Dat heet netvliesloslating. Een netvliesloslating komt jaarlijks ongeveer bij 1 op de 10.000 mensen voor. Het kan op elke leeftijd optreden, maar bij ouderen is het risico groter. Bijzienden (met sterkte van -8 of hoger) en mensen met een netvliesloslating in de familie lopen meer risico op een netvliesloslating. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom netvliesloslating ervaren en wat de Oogvereniging voor u kan betekenen. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Oogvereniging

 

De behandeling van de aandoening Netvliesloslating is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 305 waarderingen.

In het kort

• Als er door een scheurtje in het oog vocht onder het netvlies komt, dan heet dat netvliesloslating.
• Symptomen van netvliesloslating zijn dat u plotseling minder scherp ziet, scotomen (eilandjes van gezichtsuitval), vertekeningen in wat u ziet, een ‘gordijn’ dat in het oog meebeweegt en lichtflitsen. Als u last heeft van lichtflitsen in uw oog, ga dan meteen naar uw huisarts.
• Herkent u deze symptomen, ga dan op korte termijn naar uw huisarts of uw oogarts.
• Als de scheurtjes niet te groot zijn en het netvlies nog niet of nauwelijks heeft losgelaten, dan is een laserbehandeling mogelijk.
• Als u een netvliesloslating niet laat behandelen, dan kunt u blind of slechtziend worden.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Oogarts Goezinne, F. - Maastricht

  18 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Met 3 oogoperaties en (heel) veel laser behandelingen, kan ik niet alleen deze arts maar iedereen van de afdeling oogheelkunde aanbevelen: uitstekende zorg en hulp gekregen van acute hulp in een...

 • 8.9

  Oogarts Spijkers, A.T.E. - Utrecht

  18 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Heldere uitleg wat er aan de hand was, snel en adequaat gereageerd. Moest direct geholpen worden, maar kon die dag alleen in andere vestiging. Ze heeft direct alles geregeld, zodat ik daar meteen...

 • 9.7

  Oogarts Dulaimi, A.M.A. Al - Hengelo

  16 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Zeer goede oogarts. Heeft mijn schoonmoeder zeer goed geholpen en doorverwezen bij een scheur in het netvlies

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Netvliesloslating?

Er zijn in totaal 126 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Netvliesloslating. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland