Spijsverteringsaandoeningen

Synoniemen: MDL-ziekte, MDL-ziekten, MDL-ziektes, buikklacht, buikklachten, maag-darm-leverziekte, maag-darm-leverziekten, maag-darm-leverziektes, spijsverteringsaandoening, spijsverteringsstoornis, spijsverteringsstoornissen, spijsverteringsziekte, spijsverteringsziekten, spijsverteringsziektes, ziekte van het spijsverteringsstelsel, ziekten van het spijsverteringsstelsel

Spijsverteringsaandoeningen zijn aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel. Bekende spijsverteringsaandoeningen zijn alvleesklierontsteking, het prikkelbaredarmsyndroom, dikkedarmkanker en de ziekte van Crohn. Spijsverteringsaandoeningen komen meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom spijsverteringsaandoeningen ervaren en wat de Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) voor u kan doen als u de ziekte van Crohn heeft.

 

De behandeling van de aandoening Spijsverteringsaandoeningen is gewaardeerd met een 8.1 op basis van 1364 waarderingen.

In het kort

• Spijsverteringsaandoeningen zijn aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel
• Bekende spijsverteringsaandoeningen zijn alvleesklierontsteking, het prikkelbaredarmsyndroom, dikkedarmkanker en de ziekte van Crohn.
• U heeft grotere kans op spijsverteringsaandoeningen als u te veel eet, te veel rookt, te veel alcohol gebruikt of als uw medicijnen bijwerkingen hebben.
• U heeft mogelijk een spijsverteringsaandoening als u last heeft van een stinkende adem, boeren, winderigheid, weinig kunnen eten en/of pijn in de bovenbuik.
• Door gezond te eten en minder alcohol te drinken kunt u de klachten verminderen. Als u ernstige klachten heeft, dan is het mogelijk dat u medicijnen krijgt.

Bron: www.mcl.nl, abcgezondheid.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.6

  Ziekenhuis MC Slotervaart - Amsterdam

  16 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik was patient van Dr. Depla op de MDL poli. Uitstekende arts, vind het jammer dat zij weggaat

 • 9.4

  Overige kliniek PoliDirect Eindhoven - Eindhoven

  15 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik ben duidelijk en warm vriendelijk behandeld

 • 3.9

  Ziekenhuis Spaarne Gasthuis, locatie Hoofddorp - Hoofddorp

  14 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Na een hele lange wachtperiode en maanden van pijn kon ik eindelijk een onderzoek laten doen naar mijn maag. Ik heb duidelijk in de folder gelezen dat het onderzoek door een MDL-arts uitgevoerd zou...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

  Reactie van/namens Ziekenhuis Spaarne Gasthuis, locatie Hoofddorp - Hoofddorp

  geplaatst op 15 november 2018

  Wij lezen dat u niet tevreden bent over hoe uw behandeling verlopen is. U vertelt dat u geen specialist hebt gezien en de uitslag...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Spijsverteringsaandoeningen?

Er zijn in totaal 722 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Spijsverteringsaandoeningen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland