Spijsverteringsaandoeningen

Synoniemen: MDL-ziekte, MDL-ziekten, MDL-ziektes, buikklacht, buikklachten, maag-darm-leverziekte, maag-darm-leverziekten, maag-darm-leverziektes, spijsverteringsaandoening, spijsverteringsstoornis, spijsverteringsstoornissen, spijsverteringsziekte, spijsverteringsziekten, spijsverteringsziektes, ziekte van het spijsverteringsstelsel, ziekten van het spijsverteringsstelsel

Spijsverteringsaandoeningen zijn aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel. Bekende spijsverteringsaandoeningen zijn alvleesklierontsteking, het prikkelbaredarmsyndroom, dikkedarmkanker en de ziekte van Crohn. Spijsverteringsaandoeningen komen meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom spijsverteringsaandoeningen ervaren en wat de Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) voor u kan doen als u de ziekte van Crohn heeft.

 

De behandeling van de aandoening Spijsverteringsaandoeningen is gewaardeerd met een 8.1 op basis van 1426 waarderingen.

In het kort

• Spijsverteringsaandoeningen zijn aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel
• Bekende spijsverteringsaandoeningen zijn alvleesklierontsteking, het prikkelbaredarmsyndroom, dikkedarmkanker en de ziekte van Crohn.
• U heeft grotere kans op spijsverteringsaandoeningen als u te veel eet, te veel rookt, te veel alcohol gebruikt of als uw medicijnen bijwerkingen hebben.
• U heeft mogelijk een spijsverteringsaandoening als u last heeft van een stinkende adem, boeren, winderigheid, weinig kunnen eten en/of pijn in de bovenbuik.
• Door gezond te eten en minder alcohol te drinken kunt u de klachten verminderen. Als u ernstige klachten heeft, dan is het mogelijk dat u medicijnen krijgt.

Bron: MLDS.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Spijsverteringsaandoeningen?

Er zijn in totaal 748 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Spijsverteringsaandoeningen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland