Spijsverteringsaandoeningen

Synoniemen: MDL ziekte, MDL ziekten, MDL ziektes, MDL-ziekte, MDL-ziekten, MDL-ziektes, buikklacht, buikklachten, maag darm lever ziekte, maag darm lever ziekten, maag darm lever ziektes, maag darm leverziekte, maag darm leverziekten, maag darm leverziektes, maag-darm-lever-ziekte, maag-darm-lever-ziekten, maag-darm-lever-ziektes, maag-darm-leverziekte, maag-darm-leverziekten, maag-darm-leverziektes, spijsverteringsaandoening, spijsverteringsstoornis, spijsverteringsstoornissen, spijsverteringsziekte, spijsverteringsziekten, spijsverteringsziektes, ziekte van het spijsverteringsstelsel, ziekten van het spijsverteringsstelsel

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Spijsverteringsaandoeningen is gewaardeerd met een 8.2 op basis van 1655 waarderingen.

In het kort

• Spijsverteringsaandoeningen zijn aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel
• Bekende spijsverteringsaandoeningen zijn alvleesklierontsteking, het prikkelbaredarmsyndroom, dikkedarmkanker en de ziekte van Crohn.
• U heeft grotere kans op spijsverteringsaandoeningen als u te veel eet, te veel rookt, te veel alcohol gebruikt of als uw medicijnen bijwerkingen hebben.
• U heeft mogelijk een spijsverteringsaandoening als u last heeft van een stinkende adem, boeren, winderigheid, weinig kunnen eten en/of pijn in de bovenbuik.
• Door gezond te eten en minder alcohol te drinken kunt u de klachten verminderen. Als u ernstige klachten heeft, dan is het mogelijk dat u medicijnen krijgt.

Bron: MLDS.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Overige kliniek PoliDirect IJburg - Amsterdam

  20 september 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Een rustige omgeving vriendelijke en deskundige verpleging die je op je gemaakt stelden. Na de behandeling goede uitleg en en koffie met een croissantje. Één ‘minpuntje’ zou kunnen zijn het...

 • 6.6

  Ziekenhuis Tergooi, locatie Blaricum - Blaricum De inzender van deze waardering is geverifieerd

  20 september 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Blaricum en Hilversum communiceerde zo slecht, zodat de behandeling uiteindelijk afgeblazen werd en de verwijzing terug gestuurd werd naar de huisarts

  Reactie van/namens Ziekenhuis Tergooi, locatie Blaricum - Blaricum

  geplaatst op 20 september 2019

  Hoewel het ons spijt te lezen dat de communicatie niet goed is verlopen, is het fijn dat u uw ontevredenheid hierover aangeeft....

 • 3.3

  Huisartsenpraktijk Huisartspraktijk B.J. Olthof - Bergschenhoek

  20 september 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  onaardige assistente maandag tm woensdag s olthof zelf huisarts zelf luisterd niet en je hebt er niets aan

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Spijsverteringsaandoeningen?

Er zijn in totaal 817 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Spijsverteringsaandoeningen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland