Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Anouk Brinkman

Anouk Brinkman

Anouk Brinkman (1982) is freelance journalist en schrijft voor verschillende vakbladen in de gezondheidszorg. Begin 2005 begon zij na haar opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht bij Mednet, een nieuwsmedium voor huisartsen en medisch specialisten. Van daaruit startte zij eind 2008 een tekstbureau, gespecialiseerd in de (curatieve) zorg.

 

Op ZorgKaartNederland schrijft zij op persoonlijke titel blogs over haar eigen ervaringen met de verloskundige zorg en de ziekenhuiszorg voor haar zoon, waarbij vlak na de geboorte een lichte vorm van UPJ-stenose werd vastgesteld. Met name thema’s als keuzemogelijkheden, preventieve screening en communicatie komen in haar bijdrages aan bod.

 

@Anouk_Schrijft

Blogs van deze auteur

Blog De overvolle vrijdagmiddagwachtkamer

De overvolle vrijdagmiddagwachtkamer

28 mei 2015 Anouk Brinkman

Daar zaten we dan. Moeder, opa, oma en kind in een overvolle vrijdagmiddagwachtkamer. Op mijn schoot hing mijn tien maanden oude zoon met ruim 39 graden koorts stilletjes tegen me aan. Het was weer eens tijd om z'n urine te laten controleren.

Blog Wat een opluchting!

Wat een opluchting!

14 mei 2015 Anouk Brinkman

Geen antibiotica meer en al helemaal geen ingrijpende operatie nodig. De nieren van onze zoon moesten alleen nog elk kwartaal met behulp van een echo worden bekeken. Wat een opluchting was dat.

Blog Het voordeel van de jonge patiënt

Het voordeel van de jonge patiënt

6 januari 2015 Anouk Brinkman

Met een bezorgde moederblik en een zenuwachtig gevoel in mijn lijf keek ik in de wachtkamer van de kinderafdeling naar mijn zoon die onrustig in de MaxiCosi lag te bewegen. Het was vroeg in de ochtend en over een paar minuten zou de kinderarts een infuusnaald in zijn bolle babyhandje prikken voor de renografie die hij zou krijgen.

Blog Van roze wolk naar doemscenario's

Van roze wolk naar doemscenario's

20 november 2014 Anouk Brinkman

‘Volgens mij gaat er iets niet helemaal goed.’ De kinderarts keek op van de tekening die hij had gemaakt van de nieren, de urineleiders en de blaas van zogenaamd onze zoon. Hij wees naar de rug van ons kind. Toen viel bij mij het kwartje: een poepluier die ver buiten z’n oevers was getreden.

Blog Dubbele excuses voor onduidelijkheid

Dubbele excuses voor onduidelijkheid

13 november 2014 Anouk Brinkman

Een dag na een chaotisch ziekenhuisbezoek met mijn pasgeboren zoon raapte ik de moed bij elkaar om de telefoon te pakken en het ziekenhuis te bellen...