Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Ben Tekstschrijver

Ben Tekstschrijver

Iedereen kan een liedje zingen, maar niet iedereen is een zanger. Iedereen kan een tekstje schrijven, maar niet iedereen is een tekstschrijver. Dat is een vak. Mijn vak.

De zorg is mijn specialiteit. Meer dan dertig jaar loop ik al rond in deze sector, eerst als fysiotherapeut, later als tekstschrijver. Ik weet hoe de hazen lopen in de gezondheidszorg, de GGZ en het sociaal domein.

Meer informatie vindt u op www.bentekstschrijver.nl, meer over zijn specialisatie op www.bentekstschrijver.nl/ben-bekwaam-in-zorg.

Blogs van deze auteur

Blog Bied ruimte voor afscheid

Bied ruimte voor afscheid

12 oktober 2021 Ben Tekstschrijver

"Verhuis een dementerende wanneer ze nog nieuwe vriendschappen aan kan gaan", luidde het advies. Maar wat als die vriend overlijdt? Maakt dementie het afscheid anders?

Blog Brief aan mijn moeder

Brief aan mijn moeder

18 november 2020 Ben Tekstschrijver

Lief moedertje, een godswonder, dat is het. Dat ik je nog een brief kan schrijven voor je 93ste verjaardag. Je leek stervende, maar krabbelde weer op.

Blog Staande ovatie voor de zorg

Staande ovatie voor de zorg

6 april 2020 Ben Tekstschrijver

Dinsdag 17 maart, 20:00 uur. Als Rob Trip het Journaal opent, zetten we de tv op zacht. Het geluid van twee paar klappende handen vult vreemd de stille kamer.

Blog Muziek als medicijn bij dementie

Muziek als medicijn bij dementie

31 oktober 2019 Ben Tekstschrijver

Wat de toekomst moge… Mijn moeder spitst de oren, kent de melodie en de woorden. Even houvast in een ongrijpbare wereld.

Blog Als de dagen donker zijn

Als de dagen donker zijn

4 januari 2019 Ben Tekstschrijver

Op een netwerkbijeenkomst staat de spreker aangekondigd als ‘mystery guest’. Ik zie een vlotte veertiger, colbertje, spijkerbroek, eigentijds kapsel, donkere kijkers. Een gewone man, niks bijzonders.

Blog Privacy op de po

Privacy op de po

6 december 2018 Ben Tekstschrijver

In China staat de deur van de behandelkamer gewoon open. Een uitpuilende wachtkamer luistert mee als de dokter op de röntgenfoto aanwijst waar bij jou de tumor zit. In Nederland doen we dat beter toch?

Blog Stilte als medicijn

Stilte als medicijn

28 oktober 2018 Ben Tekstschrijver

‘Mens hou op…! Hou op met dat gekakel! Snap dan toch dat ik even helemaal geen zin in heb in jouw pijntje hier en pijntje daar, in jouw geklaag. Vandaag komt de dokter op zaal, dan krijg ik de uitslag van mijn onderzoek. Mijn leven hangt hiervan af, begrijp je.' Ik wil rust, tijd voor mezelf. Stilte.

Blog Moedertaal in de zorg

Moedertaal in de zorg

12 juli 2018 Ben Tekstschrijver

Vrijdag komt de casemanager. De casemanager? Mijn moeder is vergeetachtig. Erg vergeetachtig. Ze is 86 jaar en nog zo gezond als een vis, maar een harteloze hengelaar vist haar vijver van herinneringen langzaam leeg. Ze woont nog zelfstandig, maar dat is een broos bestaan. Daarom komt deze week de casemanager op bezoek.

Blog Geluksmomentjes met het wichtelmannetje

Geluksmomentjes met het wichtelmannetje

24 mei 2018 Ben Tekstschrijver

Ineens staan ze daar, drie piepkleine kuikens, op de tafel in de huiskamer van het zorgcentrum. Een briljant idee van de verzorgster. Mijn moeder drukt een van de donzige beestjes zacht tegen haar wang. Ze sluit haar ogen in een moment van gelukzaligheid.