Blogs van Frans de Kok

Ik ben Frans de Kok en na mijn opleiding tot psycholoog alweer zo'n dertig jaren werkzaam in de gezondheidszorg. Gestart als gezondheidsvoorlichter in het kruiswerk werd ik daar al snel benaderd om voor de organisatie beleid te maken over en uitvoering te geven aan Communicatie & Marketing, aan kwaliteit- en organisatieadvies. Deze ervaring heb ik vervolgens bij een GGD, in een topklinisch opleidingsziekenhuis en bij de Vereniging van Ziekenhuizen ingezet en uitgebreid.

Daarna ben ik me tevens meer gaan richten op Informatie-management en ICT Strategie bij de brancheorganisatie GGZ Nederland. Hier ben ik ook betrokken geweest bij de opzet en uitvoering van de training 'projectmanagement in de Zorg'. Om weer meer in de buurt van cliënten en patiënten actief te zijn, ben ik als directiesecretaris in een TBS-kliniek en vervolgens bij een ggz-organisatie gaan werken, waar ik na een fusie manager beleidsadvisering omtrent zorg, organisatie en juridische zaken werd. De meest recente periode ben ik - nadat ik boventallig werd - vooral als interim functionaris bezig geweest als bestuurssecretaris in de verstandelijk gehandicapten zorg, in de ouderenzorg, in de preventieve jeugdgezondheidszorg en in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast ben ik als interim projectmanager in de ouderenzorg aan de slag gegaan met het vernieuwen van (de visie op) dagbesteding. Hierover zal ik blogs schrijven voor ZorgkaartNederland.

In mijn vrije tijd ben ik actief bij de stichting SMAAK (Senioren Met Anderen Actief in Kunst) dat inmiddels 3 keer in Amersfoort en dit jaar (2018) in Amsterdam een pop-up museum realiseert in een verpleeghuis. Daarnaast ben ik bestuurslid (penningmeester) bij en zing ik in een koor dat het Nederlandstalig populair lied ten gehore brengt in een ander jasje (bijvoorbeeld 'Ik heb je lief' van Paul de Leeuw als rap en 'Zij maakt het verschil' van de Poema's als tango). Ook ben ik er trots op dat ik twee musicals heb geschreven en geproduceerd.

En tenslotte ben ik ook nog mantelzorger.

frans@pamacee.nl 

Blogs van deze auteur

Partners van ZorgkaartNederland