Blogs van Inge Dekker

Inge Dekker (1979) is als coach, trainer en spreker gespecialiseerd in jonge mensen met fysieke klachten.

Zelf heeft ze vanaf haar 15e ME/CVS en POTS. Haar gezondheid is nu aan het verbeteren, al zijn de waarden van haar hypofyse-hormonen te hoog.

Inge heeft een eigen bedrijf PAIN 2 POWER, waarmee ze jonge mensen met fysieke beperkingen helpt om volop van het leven te genieten. Je kunt haar mini e-boek “Jong & Chronisch ziek? Haal meer uit je leven” gratis aanvragen op www.pain2power.nl of contact met haar opnemen via e-mail.

Blogs van deze auteur

 • Waardig Levenseinde?

  Wat klinkt het mooi: de Wet Waardig Levenseinde, waar D66 voor pleit. Hulp bij zelfdoding voor mensen die hun leven voltooid achten. Zodat iedereen kan sterven zoals hij zelf wil. Ik stem progressief, ben orgaandonor en voor de euthanasiewet (bij uitzichtloos en ondraaglijk lijden). Toch ben ik, door mijn eigen ervaringen met 20 jaar ziek zijn en mijn werk met zieke mensen, fel tegen dit plan! En wel om twee redenen.
 • Aansteller

  Vandaag was ik bij de huisarts met een nieuwe, vage klacht; een irritant gevoel in mijn keel waardoor ik een hoestbui krijg als ik diep ademhaal of voorover buig.
 • Bevooroordeeld

  Toen ik 21 was, en voor het eerst onder ogen begon te zien dat ik echt ME had, heb ik me ingeschreven voor een cursus om hiermee om te leren gaan. Vooraf was ik bang. Niet bang dat ik het niet zou trekken. Of dat het te moeilijk, te zwaar of juist te simpel zou zijn. Nee, ik was bang dat de andere deelnemers suf zouden zijn. Suffe, zeurende mensen. Natuurlijk bleek dit niet het geval.
 • 7 tips voor betere communicatie met uw arts

  Als coach van chronisch zieken hoor ik er regelmatig over. En als patiënt heb ik er ondertussen meer dan 20 jaar ervaring mee: ongelovige artsen.
 • Ziekenparade

  Begin augustus wapperden er regenboogvlaggen in Amsterdam en kleurde de stad roze. Tachtig versierde boten vol dansende mensen voeren door de grachten, terwijl vele duizenden mensen op de kanten enthousiast applaudisseerden. De Canal Parade, het hoogtepunt van de Gaypride, was ook dit jaar weer een groot, kleurrijk feest.
 • Stil staan

  Opeens is het daar. Het overduidelijke besef dat ik los moet laten. Rust moet nemen. ‘Een paar stappen terug’ moet doen. Tijd en ruimte moet geven aan dat wat zich nu aandient in mijn leven.
 • De belangrijkste tip tegen medelijden

  In mijn vorige blog schreef ik hoe irritant ik het vind als mensen mij zielig vinden. Veel chronisch zieken herkennen dit. Niemand wil graag zielig zijn.
 • Ben ik zielig?

  “Wat afschuwelijk voor je.” “Als ik jouw leven had zou ik de hele dag huilen.” “Zijn je voeten weer gegroeid? O, dat lijkt me echt heel erg”.
 • Gezond verklaard

  “Gefeliciteerd: U bent gezond!” Ik heb mijn behandelend arts aan de telefoon met de uitslag van de röntgenfoto's. Alles ziet er normaal uit. Dus ik ben gezond.