Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Inge Dekker

Inge Dekker

Inge Dekker (1979) is als coach, trainer en spreker gespecialiseerd in jonge mensen met fysieke klachten.

Zelf heeft ze vanaf haar 15e ME/CVS en POTS. Haar gezondheid is nu aan het verbeteren, al zijn de waarden van haar hypofyse-hormonen te hoog.

Inge heeft een eigen bedrijf PAIN 2 POWER, waarmee ze jonge mensen met fysieke beperkingen helpt om volop van het leven te genieten. Je kunt haar mini e-boek “Jong & Chronisch ziek? Haal meer uit je leven” gratis aanvragen op www.pain2power.nl of contact met haar opnemen via e-mail.

Blogs van deze auteur

Blog Zwart aura

Zwart aura

17 mei 2019 Inge Dekker

‘Giving up is simply not an option’, het is al jaren de slogan van de Alpe duZes. De mensen die fietsend en wandelend de ‘Nederlandse berg’ in Frankrijk beklimmen geven niet op, omdat de mensen voor wie zij geld op halen dat ook niet doen in hun ‘strijd’ tegen kanker.

Blog Op de thee bij minister De Jonge van VWS

Op de thee bij minister De Jonge van VWS

13 juni 2018 Inge Dekker

‘Hoi Inge, welkom, wat wil je drinken? En waar zullen we gaan zitten? Aan tafel of meer relaxed op de bank?’ Minister de Jonge heet mij hartelijk en enthousiast welkom in zijn werkkamer op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij is precies zoals op tv en in zijn vlogs: Toegankelijk, energiek en met opvallende bloemetjesschoenen onder zijn blauwe pak.

Blog Ik heb de minister gewonnen

Ik heb de minister gewonnen

28 mei 2018 Inge Dekker

‘Inge, jij bent mijn 10.001ste volger op Twitter. Jij verdient een prijs. Wat wil jij hebben?’ Ik moet lachen, en zeg als grap iets over een geheel verzorgde vakantie. Maar Erik Gerritsen, de secretaris-generaal van VWS is serieus. ‘Oké, ik wil wel een gesprek met Hugo de Jonge’ flap ik eruit. ‘Deal!’ zegt Gerritsen, ‘Een gesprek met de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, dat ga ik voor je regelen.’

Blog Hoe is het écht om te leven met een chronische ziekte?

Hoe is het écht om te leven met een chronische ziekte?

5 maart 2018 Inge Dekker

Vroeger dacht ik dat het leven met een ziekte iets heel dramatisch was. Zoals je vaak ziet in films en op tv: Iemand wordt plotseling ziek. Er is hectiek, een ziekenhuis, spanning, actie, meelevend bezoek en als het even kan een knap persoon die ondanks de klachten stapelverliefd wordt en eeuwig van de hoofdpersoon houdt.

Blog Een medaille voor chronisch zieken!

Een medaille voor chronisch zieken!

23 februari 2018 Inge Dekker

De Olympische Spelen zijn in volle gang. Vol bewondering kijk ik naar de prestaties van de atleten. En ik me verwonder me; wow wat een lichamen, wat een kracht, energie en gezondheid!

Blog Aansteller

Aansteller

6 september 2016 Inge Dekker

Vandaag was ik bij de huisarts met een nieuwe, vage klacht; een irritant gevoel in mijn keel waardoor ik een hoestbui krijg als ik diep ademhaal of voorover buig.

Blog Bevooroordeeld

Bevooroordeeld

12 april 2016 Inge Dekker

Toen ik 21 was, en voor het eerst onder ogen begon te zien dat ik echt ME had, heb ik me ingeschreven voor een cursus om hiermee om te leren gaan. Vooraf was ik bang. Niet bang dat ik het niet zou trekken. Of dat het te moeilijk, te zwaar of juist te simpel zou zijn. Nee, ik was bang dat de andere deelnemers suf zouden zijn. Suffe, zeurende mensen. Natuurlijk bleek dit niet het geval.

Blog 7 tips voor betere communicatie met uw arts

7 tips voor betere communicatie met uw arts

17 november 2015 Inge Dekker

Als coach van chronisch zieken hoor ik er regelmatig over. En als patiënt heb ik er ondertussen meer dan 20 jaar ervaring mee: ongelovige artsen.

Blog Ziekenparade

Ziekenparade

15 september 2015 Inge Dekker

Begin augustus wapperden er regenboogvlaggen in Amsterdam en kleurde de stad roze. Tachtig versierde boten vol dansende mensen voeren door de grachten, terwijl vele duizenden mensen op de kanten enthousiast applaudisseerden. De Canal Parade, het hoogtepunt van de Gaypride, was ook dit jaar weer een groot, kleurrijk feest.

Blog Stil staan

Stil staan

6 juli 2015 Inge Dekker

Opeens is het daar. Het overduidelijke besef dat ik los moet laten. Rust moet nemen. ‘Een paar stappen terug’ moet doen. Tijd en ruimte moet geven aan dat wat zich nu aandient in mijn leven.