Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Jacqueline Baardman

Jacqueline Baardman

Jacqueline Baardman (1967) was van januari 2012 tot april 2015 adjunct-directeur bij Patiëntenfederatie NPCF. Jacqueline hield zich bezig met het bevorderen van transparantie in de zorg. Belangrijke projecten waren ZorgkaartNederland.nl, Zichtbare Zorg Ziekenhuizen, het meldpunt, consumentenpanel, meldacties. Door haar werk kwam ze in aanraking met wonderlijke situaties, onbegrijpelijke processen en fantastische initiatieven. Daarover blogde zij met regelmaat voor ZorgkaartNederland.nl.

 

Blogs van deze auteur

Blog Over (on)gezond eten, drinken en leven

Over (on)gezond eten, drinken en leven

2 maart 2015 Jacqueline Baardman

Soms doen we als Patiëntenfederatie NPCF iets waarvan je je vervolgens afvraagt: hoe zit dat eigenlijk bij mij? Die vraag stelde ik me deze week toen wij een brief naar de vaste Kamercommissie voor VWS stuurden over preventie. In de brief schrijven we over de koppeling tussen gezond leven en minder ziek zijn.

Blog Een andere huisarts? Dat blijft lastig.

Een andere huisarts? Dat blijft lastig.

27 januari 2015 Jacqueline Baardman

En toen stond de huisarts ineens met stip op 1. Maar ik betwijfel of dat een reden is om feest te vieren. Want die eerste plaats voor de huisarts is in het kwartaaloverzicht van de zorglijn van Patiëntenfederatie NPCF.

Blog Waar vind ik goede zorg die bij mij past?

Waar vind ik goede zorg die bij mij past?

9 december 2014 Jacqueline Baardman

We hebben er een klein feestje van gemaakt bij Patiëntenfederatie NPCF. ZorgkaartNederland.nl bestaat vijf jaar. In vijf jaar tijd bezochten miljoenen mensen onze website op zoek naar adressen en informatie over kwaliteit van dokters, ziekenhuizen of andere zorgaanbieders. Er is behoefte aan informatie over de zorg, dat is duidelijk.

Blog Kiezen rond je zorgpolis

Kiezen rond je zorgpolis

6 november 2014 Jacqueline Baardman

Nog even en de nieuwe zorgpolis valt weer op de mat. Iedereen heeft dan tot januari de tijd om van zorgverzekeraar te veranderen. Of niet natuurlijk.

Blog Het verkeerde medicijn

Het verkeerde medicijn

21 oktober 2014 Jacqueline Baardman

Geloof het of niet. Meer dan de helft van de medicijnen die in Nederland worden voorgeschreven, zijn ontwikkeld voor een andere klacht dan waarvoor de dokter ze voorschrijft.

Blog Patiënten kiezen de beste app

Patiënten kiezen de beste app

15 april 2014 Jacqueline Baardman

Er komen steeds meer apps die zich richten op gezondheid en ziekte. Mensen die gezond willen leven, kunnen kiezen uit een groot aanbod van apps die calorieën tellen, beweging bijhouden en je helpen gezond te koken en gezond te leven.

Blog Sterftecijfers ziekenhuizen: wat kan je ermee?

Sterftecijfers ziekenhuizen: wat kan je ermee?

20 maart 2014 Jacqueline Baardman

Sinds 1 maart 2014 moeten alle ziekenhuizen hun sterftecijfers publiceren. Deze zogenaamde HSMR-scores (sterftecijfers voor het hele ziekenhuis) ook op ZorgkaartNederland te vinden. Maar waar zijn deze cijfers nu voor bedoeld? En wat kunt u als patiënt met deze gegevens?

Beter worden dankzij reviews - deel 2

10 februari 2014 Jacqueline Baardman

ZorgkaartNederland wil een onafhankelijk platform voor patiënten ervaringen bieden in een veilige omgeving voor patiënt en zorgaanbieders. Mede naar aanleiding van feedback van patiënten en artsen schreven wij enkele weken geleden een blog over de werkwijze van de redactie op ZorgkaartNederland.nl. Zoals we ook in deze blog aankondigen, hebben wij onze werkwijze geëvalueerd.

Blog Steuntje in de rug; antwoord op 10 belangrijke vragen over rughernia

Steuntje in de rug; antwoord op 10 belangrijke vragen over rughernia

27 januari 2014 Jacqueline Baardman

Vijf jaar geleden lag er ijs op de sloot achter ons huis. Ik trok mijn schaatsen aan en ging het ijs op, blij dat er weer geschaatst kon worden. Maar dat had ik dus beter niet kunnen doen....

Beter worden dankzij reviews

17 januari 2014 Jacqueline Baardman

Toen we begonnen met ZorgkaartNederland wisten we het zeker: er is behoefte aan een betrouwbare, onafhankelijke website waar mensen hun mening kunnen delen over hun dokter, de tandarts, het ziekenhuis of andere zorgverlener. Dat klopte. In korte tijd groeide ZorgkaartNederland uit tot de grootste waarderingssite voor de zorg, die maandelijks bijna een miljoen bezoeken telt.