Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Jeannette Woolthuis

Jeannette Woolthuis

Mijn naam is Jeannette. Ik ben alleenstaand, woon met 6 Birmaanse katten, en ben sinds 2011 chronisch ziek.

Ik heb ruim 25 jaar mijn eigen praktijk gehad als psychosociaal therapeut en werkte voornamelijk met (jong)volwassenen die last hebben van het horen van stemmen. Daar heb ik ook artikelen over geschreven en veel lezingen in binnen- en buitenland gegeven.

Opkomen voor anderen
Dit werk heeft mij altijd veel voldoening gegeven maar daarnaast was mijn vrijwillige werk in de cliëntparticipatie misschien nog wel belangrijker. Opkomen voor belangen van mensen in de psychiatrie was en is nog steeds hard nodig. En helaas kan ik dit werk ook niet meer doen.

Hobby's en passies
Mijn grote passie en tweede beroep is musicus, ik speel meerdere instrumenten maar mijn liefde ligt bij het klavecimbel. Mijn handicaps maken het bespelen van mijn instrumenten erg lastig. Maar muziek maken vormt naast de aanwezigheid van mijn katten de belangrijkste reden dat dit leven voor mij kwaliteit heeft.

Als hobby's zijn tekenen en fotograferen ook erg belangrijk.

Afhankelijk zijn
Inmiddels ben ik zelf dagelijks afhankelijk van zorgverleners en van hulpmiddelen zoals sondevoeding en een elektrische rolstoel. Afhankelijk zijn is niet gemakkelijk te accepteren. Daarnaast is het geregel, afspraken maken, de regie houden en het onbegrip van zorginstanties een grote bron van frustratie.

Over mijn huidige zorgleven en hoe ik me probeer staande te houden in de chaos van instanties vertel ik graag meer. 

Blogs van deze auteur

Blog In het hart van de huisartsenzorg

In het hart van de huisartsenzorg

17 juni 2022 Jeannette Woolthuis

In Nederland is de huisarts een begrip. Iedereen weet wat ermee bedoeld wordt en vrijwel iedereen is ingeschreven bij een praktijk

Blog In het ziekenhuis met meerdere chronische ziektes

In het ziekenhuis met meerdere chronische ziektes

25 april 2022 Jeannette Woolthuis

Vanaf mijn vroege jeugd heb ik nare dingen meegemaakt in ziekenhuizen. Zo waren er bijvoorbeeld opnames door meerdere oor- en kaakholteinfecties. In de pubertijd kreeg ik jeugdreuma, en wanneer ik erg moe was kwamen daar ook nog eens epileptische aanvallen bij. Ziek zijn kost veel energie en de vermoeidheid doet mijn hoofd niet veel goed.

Blog Tijdsdruk

Tijdsdruk

7 juli 2020 Jeannette Woolthuis

Elke dag komt een wijkverpleegkundige assistentie verlenen. Regelmatig komt een stagiaire mee die het vak nog moet leren. Maar niet altijd.

Blog Om ziek van te worden

Om ziek van te worden

22 april 2020 Jeannette Woolthuis

Mijn werk liep goed, ik had een mooi huis, alles liep lekker. Maar in negen jaar tijd ben ik afgezakt van actief en vrolijk, naar chronisch ziek en zorgafhankelijk.