Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Jessica de Korte

Jessica de Korte

Jessica de Korte maakt als freelance journalist producties voor onder meer Roots, FietsActief, NRC Next, Trouw en AD. Ze is gek op reizen. Een paar jaar geleden werd bij de 32-jarige avonturier de diagnose fibromyalgie gesteld, maar lange fietstochten (met bepakking!) en zwemmen doen haar goed. Samen met fotograaf Ronald Fleurbaaij werkt ze momenteel aan het boek 'Ik ben ziek, maar je ziet het niet', waarbij ze jongeren volgt met onder meer MS, reuma en ME.

Kijk voor meer informatie op: www.jessicadekorte.nl

Blogs van deze auteur

Blog Proefkonijn met pijn

Proefkonijn met pijn

5 februari 2016 Jessica de Korte

Ik ben aan het afkicken. Van de drugs. Want drugs is het. Lyrica, tegen zenuwpijn.

Blog Samen over pijn praten

Samen over pijn praten

22 oktober 2015 Jessica de Korte

Mijn reumamaatje. Zo noemde de Vlaamse journalist me. Ik kende hem pas drie dagen. Met een dikke knuffel nam hij afscheid, terwijl de andere journalisten ons enigszins verward aanstaarden; zij hadden duidelijk wat gemist.

Blog Een échte vriendin luistert

Een échte vriendin luistert

15 oktober 2015 Jessica de Korte

De afgelopen twee jaar ben ik meerdere vriendschappen kwijtgeraakt. Iemand vond me te egoïstisch, een ander reageerde niet meer na een kritische, maar oprechte e-mail. Een derde zei dat ik me achter mijn zogenaamde ziekte verschuilde, terwijl ik 'nooit aan mijn bed ben gekluisterd'.

Blog Wanneer worden traditionele en alternatieve dokters eens vriendjes?

Wanneer worden traditionele en alternatieve dokters eens vriendjes?

22 juli 2015 Jessica de Korte

"Dit is de Oberon," zegt mijn reumatoloog, terwijl hij een koptelefoon op mijn hoofd zet. "Ooit ontwikkeld door de Russische geheime dienst." Geluidsgolven schieten door mijn lijf en maken een kaart van mijn organen. Ik frons mijn wenkbrauwen en vraag me af in welke vreemde situatie ik ben beland. Op het scherm wordt ondertussen ingezoomd op de problemen: mijn neus ('te gevoelig'), mijn schouders en rug. Bizar. Het klopt als een bus.

Blog Denken aan de toekomst

Denken aan de toekomst

20 mei 2015 Jessica de Korte

Wat als je nu reuma krijgt?" Even viel ik stil. We hadden het over de onbetaalbare pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp'ers. Dat onderwerp was even ter sprake gekomen tijdens een interview, wat wel vaker gebeurt. Als freelancejournalist ben ik zzp'er, maar heb ik geen budget voor regelingen die in de ogen van velen onmisbaar zijn.

Blog Sporten doet soms meer dan je denkt

Sporten doet soms meer dan je denkt

4 maart 2015 Jessica de Korte

Deze maand zat ik veel in het ziekenhuis, niet voor mezelf of het boek waaraan ik werk, over jongeren die 'onzichtbaar' ziek zijn. Nee, ik was er voor mijn oma. De hele familie was zich rot geschrokken. Mijn oma is 80 jaar, zo fit als een hoentje, maar de laatste tijd ging het toch wat slechter met haar gezondheid en daar kwam ineens een herseninfarct achteraan. Out of the blue. Dus zo zat ik dagen achtereen in het Westeinde in Den Haag, waar mijn moeder op de stroke-afdeling werkt.