Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Johan Krijgsman

Johan Krijgsman

Johan Krijgsman werkt als consultant bij Nictiz. Hij houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van ICT in de zorg, vaak vanuit het perspectief van IT-architectuur.

Johan is van oorsprong chemicus en kwam in de jaren negentig in aanraking met laboratoriumautomatisering. Hij werkte geruime tijd voor IBM als IT-specialist en software architect en ontwikkelde zich van daaruit tot enterprise architect. Bij Nictiz zijn eHealth, interoperabiliteit en zorg op afstand zijn voornaamste aandachtsgebieden.

Johan’s visie is dat het succes van ICT-projecten meestal niet wordt bepaald door de techniek, maar door de manier waarop een ICT-oplossing wordt ingebed in de bestaande organisatie en processen. Bij IT-architectuur gaat het in het algemeen om inrichtingsvraagstukken. Welke keuzes maak je over de inzet van ICT? Hoe zorg je ervoor dat daarbij rekening wordt gehouden met de belangen en behoeften van de betrokkenen?

Ook bij inzet van eHealth spelen dergelijke zaken een grote rol. Welk probleem lost een eHealth-oplossing eigenlijk op, en voor wie? Zijn de inspanningen en de baten wel goed verdeeld? Past de oplossing in het werkproces? Is er rekening gehouden met de context van de eindgebruiker?

Blogs van deze auteur

Blog Via internet bij je eigen medisch dossier, een heet hangijzer voor de dokter?

Via internet bij je eigen medisch dossier, een heet hangijzer voor de dokter?

9 oktober 2015 Johan Krijgsman

Stel, u komt thuis na een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Misschien vindt u het moeilijk om te onthouden wat er precies is gezegd en afgesproken. Misschien vraagt u zich af wat de zorgverlener nu precies heeft opgeschreven in het dossier. Zou het niet handig zijn om dat even te kunnen nakijken? Gewoon, thuis, via uw computer?