Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Klarinda Allema

Klarinda Allema

Klarinda Allema (1992) kwam één keer per jaar bij de dokter. Tot 2017. Het startte met huis-tuin-en-keukenklachten en eindigde met een acute opname in het ziekenhuis. Want de acht maanden-oude kitten bleek astma te hebben opgewekt. Zo kwam ze onder narcose aan de beademing op de IC. De kat ging het huis uit, Klarinda herstelde volledig. Per ongeluk kwamen er twee jaar later nog twee chronische aandoeningen op het lijstje, namelijk psc (primaire scleroserende cholangitis) en Colitis Ulcerosa. Het leven met chronische aandoeningen ervaart ze als als bijzonder. Ze wil positieve impact hebben. Ze is freelance redacteur, zingt op een koor en probeert zo duurzaam mogelijk te leven.

 

 

Blogs van deze auteur

Blog Ik kan mijn bloeduitslag digitaal inzien en ben daar niet blij mee

Ik kan mijn bloeduitslag digitaal inzien en ben daar niet blij mee

2 augustus 2022 Klarinda Allema

Hoewel ik nuchter van aard ben, raak ik van slag als ik weken voordat ik de arts spreek mijn (afwijkende) bloeduitslagen digitaal zie.

Blog Ga ik eerder dood?

Ga ik eerder dood?

13 februari 2020 Klarinda Allema

Ik zag de toekomst altijd als ‘extra tijd’. Eerder ben ik ernstig ziek geweest. En het had niet veel gescheeld of ik was er nu niet meer. Nu, met twee nieuwe diagnoses en de daarbij horende mogelijke toekomstscenario’s krijgt die ‘extra tijd’ weer een nieuwe lading.

Blog Ik heb extra tijd

Ik heb extra tijd

7 mei 2019 Klarinda Allema

Bijna anderhalf jaar geleden lag ik op de Intensive Care in Ede. De allergie voor mijn kat veroorzaakte een gigantische astma-aanval. Ik ging een week onder zeil en aan de beademing, zodat mijn longen konden herstellen. Hoe is het nu? Heb ik last van het Post Intensive Care Syndroom?

Blog Van sondevoeding naar kroketten: een uitdaging

Van sondevoeding naar kroketten: een uitdaging

20 november 2018 Klarinda Allema

Na twee weken sondevoeding mag eindelijk de slang uit mijn neus. Tenminste als het me lukt om goed te eten. En daar heeft de diëtist uitdagende ideeën over.

Blog Ruzie

Ruzie

22 mei 2018 Klarinda Allema

“Hou toch is eens &%*^ je mond! Ga slapen! Echt, ik word gek van je!” Ik draai mij om en doe mijn slaapmasker af. Wat is hier aan de hand? Weer hoor ik haar schreeuwen: “Denk je dat je hier in je eentje ligt. Nou mooi niet.”

Blog Wassen, plassen en verkassen

Wassen, plassen en verkassen

11 mei 2018 Klarinda Allema

“Kom we gaan je haren wassen, ze zijn zo vet!” Mijn bed kuilt achterover en achter mijn hoofd hoor ik gekraak. “We leggen een plastic zak achter je, zodat je na het haren wassen niet in een nat bed ligt.” De verpleegkundige giet water over mijn hoofd en de andere begint door mijn haar te woelen. Ik ruik de typische geur van parfumvrije shampoo. Na drie bekertjes spoelen, is mijn haar klaar. Ik ben gedoucht.