Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Koert Hommel

Koert Hommel

Koert Hommel (1974) volgde een opleiding Management Uitgaand Toerisme aan NHTV (nu: BUAS) in Breda. Tot 2016 werkt hij bij Stichting JoHo rondom talentontwikkeling, wereldburgerschap en internationale samenwerking. 

Sinds 1993 is hij ervaringsdeskundige op het gebied van hernia's en lage rugpijn, die uiteindelijk doorontwikkelt tot chronische pijn. In de jaren na 2010 neemt de pijn de overhand en volgt een lange zoektocht naar een oplossing voor die allesoverheersende pijn. Als 'de oplossing' er niet blijkt te zijn, volgt een langdurig proces op weg naar berusting.

Na een dieptepunt in 2016 gooit hij het roer om, via nieuwe zingeving rondom zijn passie muziek. Tegenwoordig is hij maatschappelijk actief bij Stichting Muziekids, bouwt hij samen met pijnpatiënten aan de Landelijke Pijn Organisatie en schrijft hij over de impact van chronische pijn op zijn eigen site erzitmuziekinmijnleven.org.

Blogs van deze auteur

Blog Wachtlijst-terreur: geduldig blijven of boos worden?

Wachtlijst-terreur: geduldig blijven of boos worden?

7 februari 2023 Koert Hommel

Ik heb er een hekel aan. Was er in mijn werk nooit goed in. Niet bij de opvoeding van mijn kinderen. Ook niet in contact met de pijnpoli.

Blog Hoe mijn arts onverwacht hét verschil maakte

Hoe mijn arts onverwacht hét verschil maakte

8 december 2022 Koert Hommel

Communicatie is...mensenwerk. Zéker in de zorg. Dat ervoer ik maar weer eens toen ik bij mijn neurochirurg kwam voor de uitslag van een MRI. De zoveelste.

Blog De (pijn)patiënt centraal?

De (pijn)patiënt centraal?

9 mei 2022 Koert Hommel

Integrale zorg. Multidisciplinaire benadering. Samen beslissen. Patiënt centraal. In de wereld van de chronische pijnzorg vliegen dit soort termen je om de oren. Is 'goede pijnzorg' al écht georganiseerd rondom de patiënt? Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaringen rondom 'leven met chronische pijn'.