Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Michelle van Wijngaarde

Michelle van Wijngaarde

Ik ben Michelle. Sinds september 2009 heb ik de diagnose reuma en al enkele jaren schrijf ik hierover op mijn eigen blog.
Pluk de dag is voor mij als reuma patiënt een belangrijk motto. Hier probeer ik naar te leven en ik deel dit graag om anderen te inspireren!
Daarnaast ben ik sinds november 2016 lid van de Patiëntenadviesraad van het Reumafonds.

Blogs van deze auteur

Blog Begrip kweken

Begrip kweken

16 januari 2018 Michelle van Wijngaarde

Op Wereld Reumadag, 12 oktober jl., is het Reumafonds een campagne begonnen om meer begrip te kweken voor reuma. De slogan is: kweek begrip, plant een bol. Virtueel, maar ook daadwerkelijk in de grond kun je een tulpenbol planten op het bollenveld om meer begrip te kweken voor reuma.

Blog Voeding (geen) effect op ziekte?

Voeding (geen) effect op ziekte?

5 december 2017 Michelle van Wijngaarde

Wie reuma heeft, krijgt van de reumatoloog geen advies om zijn voeding aan te passen. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs dat voeding effect heeft op het ziektebeeld van de reuma.

Blog Sluier van vermoeidheid

Sluier van vermoeidheid

15 september 2017 Michelle van Wijngaarde

Vermoeidheid. Eén van de symptomen van reuma. Ik heb hier regelmatig last van. Het voelt anders dan een vermoeidheid na een dag hard werken of fysieke inspanning. Het is vergelijkbaar met een flinke griep in bed liggen waarbij je een gevoel van spierpijn in je lijf ervaart.

Blog Blijf in gesprek met je reumatoloog

Blijf in gesprek met je reumatoloog

7 augustus 2017 Michelle van Wijngaarde

Menig reumapatiënt zal herkennen dat het soms stoeien is met de afstelling van de juiste medicatie. Soms geeft de medicatie heftige bijwerkingen, soms helpt de medicatie onvoldoende en is het lastig de juiste dosis te vinden.

Blog Reuma in cijfers

Reuma in cijfers

4 juli 2017 Michelle van Wijngaarde

Een blog met alleen cijfers? Nee, daar zal mijn eerste blog niet over gaan. Hoewel cijfers veel kunnen zeggen, is het verhaal achter de cijfers vaak veel interessanter. In november 2016 was het 90-jarig jubileum van het Reumafonds. Tijdens het jubileum heeft prof. dr. Kim Putters van het Sociaal Cultureel Planbureau enkele cijfers gepresenteerd. In dit blog vertel ik graag wat mij opviel en hoe ik er tegenaan kijk.