Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Niek van den Adel

Niek van den Adel

Niek van den Adel ging in 2010 onderuit met zijn motor en hield hier een hoge dwarslaesie aan over. Een bijkomend extraatje genaamd een syringomyelie, zorgt ervoor dat hij nog steeds een vaak geziene gast is in verschillende (universitaire) ziekenhuizen. Pijn, spasme en een hoop verlies van lichaamsfunctie. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het gedrag van zorgmedewerkers is op zijn verblijf in verschillende ziekenhuizen.
Hij werkt als spreker en trainer in de gezondheidszorg en maakt hierbij veelal gebruik van zijn eigen ervaringen. Hij schrijft en spreekt met een traan en een lach. Het maakt niet uit, als het mensen maar raakt. Met zijn horeca hart is het zijn doel om de zorg (nog) gastvrijer te maken. Inmiddels werkt hij fulltime, is hij vader van 3 kinderen en getrouwd met zijn ergotherapeute. Heel onethisch maar wel heel leuk! Kijk voor meer informatie op Niekvandenadel.nl. Reageren op de blogs van Niek? info@niekvandenadel.nl

Blogs van deze auteur

Blog De pijnpil

De pijnpil

26 februari 2019 Niek van den Adel

Mensen vragen nog wel eens tijdens een inspiratiespeech hoe het is om te leven met chronische neuropatische pijn. Dan vertel ik dit.

Blog Het ziekenhuis is ziek

Het ziekenhuis is ziek

15 november 2018 Niek van den Adel

“Niek, ik neem gewoon nooit meer pauze.” 200 ogen staren mij aan. De opmerking die uit de zaal komt, zorgt voor knikkende kopjes onder de overige deelnemers. Dan kom ik aan met mijn gastvrije zorgverhaal, zegt een stemmetje in mijn hoofd. Als het nu bij die enkele opmerking was gebleven dan had het nog toeval kunnen zijn, maar overal in de zorg hoor ik dezelfde stem. “Hoe is het? Druk, druk druk….”

Blog Positieve gezondheid

Positieve gezondheid

16 april 2018 Niek van den Adel

“Niek, waarom kom je hier en waar kan ik je mee helpen?” Deze eerste vraag mag voor u wellicht normaal klinken, echter voor mij was het weer een eyeopener.

Blog De nieuwe definitie van gezondheid

De nieuwe definitie van gezondheid

23 oktober 2017 Niek van den Adel

Het is weer eens zover. Ik probeer het al de hele week vol te houden. Maar op vrijdag kan ik het echt niet meer houden. De pijn en de vermoeidheid krijgen mij toch klein. Bibberend als een klein jongetje lig ik onder de dekens en vervloek ik die dwarslaesie. ‘IK WIL GEWOON MIJN LEVEN LEVEN!’, roept mijn hoofd. Maar mijn lichaam zegt iets anders. De spasmes en de incontinentie nemen het over. Ik weet het al, het is blaasontsteking nummer acht dit jaar. Toch maar weer even de huisarts bellen.

Blog Anna

Anna

28 juni 2017 Niek van den Adel

Het is een uur of drie als ik wakker word van een heftige kreun aan mijn linkerkant. In de morfine roes waarin ik wakker word associeer ik het geluid met een zeeleeuw. Langzaam ontwaak ik uit mijn coma en concludeer dat er geen water om mij heen is en daarom hoogstwaarschijnlijk ook geen zeeleeuw. Gelukkig. Na een week overtijd gaat het nu toch echt gebeuren. Wij gaan bevallen. Althans Kim dan en ik mag mee. Natuurlijk, zonder pijnstilling, snel en zonder poep of bloed. Kat in bet bakkie, zo nemen wij ons voor.

Blog Wachtkamerverhalen

Wachtkamerverhalen

11 januari 2017 Niek van den Adel

Moedeloos zit ik in een hoekje te luisteren. Een moeder zegt dwingend tegen haar zoontje dat hij stil moet zijn. Tegenover mij zit een oudere meneer, stil, met een bijna serene rust over zich heen. Wat gaat er in zijn hoofd om? Mijn medewachtende naast mij leest de drie maanden oude Story, die kennelijk zo goed gelezen wordt dat hij uit elkaar valt.

Blog Het empatisch vermogen van een bospaddenstoel

Het empatisch vermogen van een bospaddenstoel

14 december 2016 Niek van den Adel

Beste dokter, Ik zal u een plezier doen en u niet bij naam en toenaam noemen, maar het liefst zou ik dat wel doen hopende dat dit blog u bereikt. Want wat er vanochtend is gebeurd, maakt mij verschrikkelijk boos. Boos? Nee eigenlijk heel verdrietig. Verdrietig omdat er kennelijk nog zoveel mis is in zorgland en u geen andere mogelijkheid zag mij, ons, zo te behandelen deze morgen.

Blog De patiënt centraal

De patiënt centraal

16 november 2016 Niek van den Adel

“Niek, we hebben een nieuw traject. We gaan de patiënt centraal stellen!” Ik probeer mijn gezicht nog in de plooi te houden, maar dat gevecht verlies ik. “Maar wat hebben jullie dan de afgelopen 25 jaar gedaan?”, vraag ik. Ik zit aan tafel bij een grote zorginstelling waar ik ben uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe strategische visie.

Blog Mystery shoppen in verpleeghuizen

Mystery shoppen in verpleeghuizen

1 november 2016 Niek van den Adel

“Goedemiddag, ik kom kijken of er een mooi plekje voor mijn oma beschikbaar is”. De baliemedewerker reageert enigszins verrast door mijn ietwat rare vraag. “Ja, ik dacht, ik ben nu toch in de buurt, even kijken hoe gezellig het hier is.”