Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van RaGaSto de schrijvende schrijver

RaGaSto de schrijvende schrijver

Hoe hard de mensen in de zorg ook werken en met hoeveel liefde zij de mensen verzorgen, soms gaat er ook wel eens wat fout. Dat ondervond ik helaas aan den lijve.

Maar hoe kom je vervolgens tot een leefbare oplossing? Voor ZorgkaartNederland schrijf ik een blogreeks over de medische misser, en de impact ervan op mijn leven. De foto's zijn van mijzelf, Stefan Verkerk en anderen.

Omdat ik ontdekte dat er relatief weinig mannen schrijven over het leven met een beperking of chronische aandoening, deel ik op RaGaSto.nl als ervaringsdeskundige meer blogs over mijn leven met een beperking. Dat doe ik het liefst met een gezonde portie humor, zonder serieuze onderwerpen te schuwen. Ik hoop daarmee bij te dragen aan bewustwording en aan het doorbreken van taboes.

Blogs van deze auteur

Blog Ik heb hier een brief voor mijn dokter

Ik heb hier een brief voor mijn dokter

16 oktober 2023 RaGaSto de schrijvende schrijver

Inmiddels leef ik al weer een jaar met een urinestoma. Daarmee kreeg ik mijn leven terug. Ik wil artsen laten leren van mijn casus om andere patiënten een lange lijdensweg te besparen. Maar hoe reageren artsen op zulke feedback?

Blog De aanhouder wint… een urostoma

De aanhouder wint… een urostoma

23 mei 2023 RaGaSto de schrijvende schrijver

Het is al weer een jaar geleden dat ik over een oplossing voor mijn blaasprobleem schreef. Enigszins onverwacht krijgt mijn strijd eind 2022 een wending. Ik krijg alsnog een urinestoma. Eind goed, al goed?

Blog Suprapubische katheter als houtje-touwtje-oplossing

Suprapubische katheter als houtje-touwtje-oplossing

10 januari 2022 RaGaSto de schrijvende schrijver

Zes jaar na de medische misser waarbij mijn blaas verlamd raakte, zoek ik nog naar een arts die mijn oplossing wil honoreren. Hoe nu verder?

Blog Geen wraak, maar wel een schadevergoeding

Geen wraak, maar wel een schadevergoeding

21 oktober 2021 RaGaSto de schrijvende schrijver

Door een medische misser is mijn blaas verlamd geraakt en kreeg ik infecties en auto-immuunziektes. Na een lang medisch traject, ondernam ik juridische stappen.

Blog Liever een stoma

Liever een stoma

19 augustus 2021 RaGaSto de schrijvende schrijver

Na de periode van onderzoeken en het stellen van de diagnose, volgde de volgende fase. Ik wilde genezing van mijn blaas, of op zijn minst een oplossing. Nu de artsen zowel de oorzaak als het gevolg hadden vastgesteld, zou dat vast wel goed komen. Toch?

Blog Onzichtbaar, maar ellendig

Onzichtbaar, maar ellendig

21 juli 2021 RaGaSto de schrijvende schrijver

Wanneer er na een medische misser blijvende schade ontstaat, wil je natuurlijk weten wat die gevolgen precies inhouden. Voor mij zelf had ik vooral de vraag wat er nog aan gedaan kon worden. Maar geen behandeling zonder diagnose natuurlijk, dus ik belandde in een medische molen die me tot dan toe totaal onbekend was.

Blog Samen Beslissen na een medische misser, of niet?

Samen Beslissen na een medische misser, of niet?

3 juni 2021 RaGaSto de schrijvende schrijver

Hoe hard de mensen in de zorg ook werken en met hoeveel liefde zij de mensen verzorgen, soms gaat er ook wel eens wat fout.