Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Redactie Digitale Zorggids

Redactie Digitale Zorggids

DigitaleZorgGids is een reviewsite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar patiënten, zorgverleners en zorgexperts hun ervaringen met digitale zorgproducten kunnen delen. De website laat zien wat digitale zorg is, welke typen digitale zorg (diensten) er zijn, welke producten hieronder vallen en hoe deze worden gewaardeerd. Vanuit het oogpunt van de patiënt, de zorgverlener en de zorgexpert. DigitaleZorgGids is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Blogs van deze auteur

Blog Ernst wil alle medische informatie online op één plek

Ernst wil alle medische informatie online op één plek

28 september 2019 Redactie Digitale Zorggids

Rotterdammer Ernst Jan Walraven Borst weet het heel goed. Hij wil graag één medisch dossier met alle informatie van zijn verschillende zorgverleners en eigen aantekeningen. “Wanneer alle informatie in één dossier staat, geeft dat een volledig beeld van wat er met mij aan de hand is. Dat geeft een gevoel van controle.”

Blog Grip op leven met digitaal dossier

Grip op leven met digitaal dossier

18 juli 2019 Redactie Digitale Zorggids

Karin Veldman heeft het Netherton Syndroom. Dit is een huidaandoening waarbij ze vaak haar huisarts, dermatoloog in het ziekenhuis en specialist in het expertisecentrum nodig heeft. Een digitaal dossier maakt dit makkelijker. Via dit dossier kan ze hen alle drie tegelijk op de hoogte houden. “Dit dossier helpt grip te houden op mijn aandoening en leven.”

Blog Greet wil een persoonlijke gezondheidsomgeving voor iedereen

Greet wil een persoonlijke gezondheidsomgeving voor iedereen

29 januari 2019 Redactie Digitale Zorggids

Zo’n vijftien jaar geleden was er nog geen sprake van een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), maar had Greet Veltman daar al wel behoefte aan. Dus maakte ze haar eigen dossier. Eerst op papier en nu in een digitaal notitieblok. Ze noemt dit haar gezondheidspas.