Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs van Vivian Vietje-Scholte

Vivian Vietje-Scholte

Vivian Vietje-Scholte werkt sinds 2009 als verloskundige in Amersfoort bij verloskundigenpraktijk De Kei. Daarnaast werk zij als echoscopiste bij het Prenataal Screeningscentrum Gooi- en Eemland en is zij midden 2015 een eigen Mamacoach-bedrijfje gestart.

Ze is dol op haar vak en op het schrijven van columns over kinderwens en zwangerschap. Inmiddels is zij zelf trotse moeder van zoon Salomo (2013) en dochter Linne (2015).

Blogs van deze auteur

Blog Oei, ik vloei!

Oei, ik vloei!

24 maart 2022 Vivian Vietje-Scholte

Maar liefst 10% van de zwangerschappen eindigt in een miskraam. Spontaan bloedverlies tijdens de zwangerschap kan een indicatie van een miskraam zijn, maar dat hóeft niet. Vivian Vietje-Scholte vertelt over bloedverlies tijdens de zwangerschap:

Blog Zorgen voor de zorgen

Zorgen voor de zorgen

1 september 2015 Vivian Vietje-Scholte

Ik ben met mijn dochtertje bij het consultatiebureau. En na de gebruikelijke checks en metingen, stelt de consultatiebureaumedewerkster de vraag der vragen: Maakt u zich nog ergens zorgen om?

Blog Hoe bevalt het?

Hoe bevalt het?

15 mei 2015 Vivian Vietje-Scholte

Onlangs mocht ik zelf weer proeven aan de rol van patiënt rondom de zwangerschap en geboorte van ons 2e kindje.

Blog Het perfecte spreekuur

Het perfecte spreekuur

5 februari 2015 Vivian Vietje-Scholte

Onlangs gaven Chinese robots hun eerste interview. Deze mens lijkende computers waren zo ingesteld dat ze konden praten over hun ‘gevoelens’. Na een intense dag vol spreekuren kan ik bijna verlangen naar zo’n robot die het spreekuur van mij overneemt. Eén die nooit uitloopt, het volmaakte beleid opstelt en zich niet laat afleiden door een privéleven.

Blog Marktwerking in de zorg: fast food of super food?

Marktwerking in de zorg: fast food of super food?

31 juli 2014 Vivian Vietje-Scholte

Heb je dat ook wel eens? Eigenlijk heb je de groente thuis al klaar liggen, maar die pizza of hamburger is erg aanlokkelijk.

Blog Kind op bestelling

Kind op bestelling

9 januari 2014 Vivian Vietje-Scholte

‘Heb je zelf kinderen?’ ‘Nee,’ antwoord ik. ‘Nog niet.’ Als een cliënt tijdens de controle deze vraag op mij afvuurt. Na mijn antwoord concludeert ze: ‘Dan weet je ook niet hoe weeën voelen. Jammer, ik had graag een verloskundige gehad die zelf ook moeder is.’

Hoera een Sinterklaasbaby!

5 december 2013 Vivian Vietje-Scholte

Tijdens mijn werk als verloskundige mag ik cliënten het leuke nieuws meedelen wanneer hun kleine spruitje wordt verwacht. Steeds vaker gaan de wenkbrauwen iets omhoog en krijg ik de vraag hoeveel procent van de baby’s daadwerkelijk op de uitgerekende datum geboren wordt. Want zo’n datum zegt toch niks?

Blog Krachtig bevallen anno 2013

Krachtig bevallen anno 2013

15 oktober 2013 Vivian Vietje-Scholte

Steeds vaker laait de discussie op of vrouwen anno 2013 nog wel thuis zouden moeten willen bevallen. Want is het niet zo dat vrouwen van een eerste kindje in de helft van de gevallen uiteindelijk toch nog in het ziekenhuis belanden?